A program már hagyományosnak mondható, mert évek óta összehívják az ismerősöket, hogy az új szezon indulását egy kellemes nappal köszöntsék. A változás talán annyi, hogy mostanra a vendégek között a barátok mellett megszaporodtak az üzleti partnerek is.
A birtok a Balaton-felvidék egyik legszebb pontján, a Nivegy-völgyben, a Tagyon-hegy szőlőkkel borított szoknyájának legfelső sávjában található. Zánkától északnyugati irányban másfél kilométerre, a Hegyestű csúcsától keletre alig egy kilométerre van, jól járható dűlőutakon közelíthető meg. A Balaton szintje fölött éppen száz méteres magasságban terül el, így az emelkedő még nem túlságosan nagy a gyalogláshoz, vagy akár a biciklizéshez sem, de már elég magas ahhoz, hogy a teraszos területről jó kilátást adjon a közép-balatoni tájra, a zánkai vidékre és a túlsó parton lévő Balatonszemes környékére.
A helyi leltár szerint a közel négyhektáros területen 60 gyümölcsfa és háromhektárnyi új és régi telepítésű szőlő található. Saját gondozású, 600 négyzetméteres konyhakertjükben több mint 30 féle zöldséget és fűszernövényt nevelnek vegyszerek felhasználása nélkül. Sokat belőlük hagyományos receptek szerint primőrmentes időkre is eltesznek.
Valamikor hat évvel ezelőtt a birtok megteremtése elsősorban azért indult, hogy szép környezetben, megfelelő "éléskamrával" ellátott találkozási, bulizó hely legyen a barátoknak. Az eredeti funkciót megtartva mára egyben vendéglátóhellyé is váltak. Itt a hegyen kicsit olyan ez, mint egy nagyvárosban a lakásvendéglők, egyszerre profi és családias. Nagyobb társaságok összejöveteleihez biztosítanak hangulatos körülményeket, finom ételeket, borokat, és igény szerint gyalogtúrára, biciklizésre, sőt vitorlázásra viszik őket.
Saját borral mostanáig nem rendelkeztek, a kínált italokat főleg a Nivegy-völgy fiatal, illetve fiatalos gondolkodású borászaitól válogatták össze. Ahogy az idei birtoknyitón kiderült, új korszak kezdődik, mert a kínálat egy már saját néven palackozott borral, a 2014-es Rizlingszilvániból készült Bodzillával bővült, amit borászként Hollósy Zsolt készített. A birtok borásza által már korábban is használt név kiválóan leírja az italt, amelyik bodzásan illatos, miközben gyümölcsös zamata mellett az élénk savai afféle godzillás erőt, élénkséget sejtetnek.
A borbemutató mellett az idei birtoknyitó másik nagy eseménye volt a befejezés előtt lévő új pince felavatása, ahol a következő szürettől már a saját borokat készítik.
Simon Zoltán, a birtok turisztikai programjaival, értékesítésükkel foglalkozó munkatársa elmondta, céljuk, hogy egyre több 10-20-30 fős rendezvényük legyen, amin barátok, kollégák, üzleti partnerek kellemes körülmények között akarnak találkozni.
„Kicsit esznek, kicsit isznak, kicsit sétálnak, kicsit gyógynövényeznek, kicsit túráznak, jól érzik magukat, miközben eltöltenek itt egy laza napot. S ha este maradnának, szerzünk nekik szállást a környéken” – foglalta össze röviden a szolgáltatásuk lényegét. Mint mondta, szállodákkal szeretnének dolgozni, túraszervezőkkel, túravezetőkkel pincetúrákat, gyógynövényes sétákat akarnak szervezni. Már építik a kapcsolatokat Hévíz, illetve a német piacok felé, és közvetlen együttműködést terveznek osztrák turisztikai szolgáltatókkal is.