Valami más' - a SIL Design Centrumban

Exkluzív megjelenésű, különleges környezetben találkoztunk szakmai vendégeinkkel és előadóinkkal idei első programunk alkalmával: a művészetek iránt fogékonyak pesti Mekkájának számító Falk Miksa utca egyik kiállítótermében, Sági László és társa birodalmában, amelyet látványkonyhával is felszereltek. Így a Business Klub előadásai alatt láthattuk azt is, hogy Kaldeneker György, a kreatív ötleteiről ismert szakács miképp készíti vendégeink számára az ebédet.

Essünk túl a nehezén! Halljuk az új jogszabályokat, amelyekkel idén a NAV keseríti meg a szállodások, éttermesek életét. Pedig nem akar ajtóstul rontani a házba az ismert szakmai adószakértő, dr. Antalóczy Györgyné, így először a jó hírrel kezdi az előadását, az ötszázalékos húsáfa jótékony hatásával. Csak hát utána jön a fekete leves: nyilatkozathegyek beadása, garantált bérminimum a régi jó minimálbér helyett, új engedélyezési eljárások építkezések, átépítések idején, és a banktitok megszűnéséről se feledkezzünk el, int a szakértő, ami miatt lőttek ezentúl a pénzkihelyezéseknek a Virgin- vagy Kajmán-szigetekre vagy az onnan érkező szupertitkos befektetők világának.

A Progast Kft. legújabb, menő porcelánjait mutatta be a cég tulajdonos-ügyvezetője, Víg Bence, akinek a nemrégiben Budaörsre átköltözött vállalkozása 1991-ben indult, és azóta igencsak szép pályát futott be. Egyik állandó német partnerük, a Tafelstein német porcelángyár legújabb termékei kerültek most terítékre amelyek szenvedélyes megjelenésűek, könnyen díszíthetők (feliratozhatók) és magas minőségű alapanyagból készültek. „BoneWhite”, azaz törtfehér a színviláguk, és a fine diningtól a hétköznapi étkeztetésig felhasználhatóak. Érdekesség még, hogy az új trend szerint a szett lapostányérja (peremes vagy perem nélküli változatban) többféle funkcióra is alkalmas.

Februári programunk helyszínének két házigazdája, Sági László és Juan Rodriguez először bemutatta a helyet, ahol találkoztunk. A Falk Miksa utcai bemutatóterem funkciója hármas: berendezés, design, tanácsadás. Olyan luxustermékeket is forgalmaznak, amilyen a poharak királya, a Riedel. Sági volt az első, aki behozta az országba, immár 15 éve. Üzlettársa, Juan Rodriguez a 2014-ben alapított VendoService képviseletében a szállodai reggeliztetés egyik sarkalatos pontját, a kávéztatást mutatta be. Kiderült, WMF kávégépeket használnak, ehhez a kávét Olaszországból szerzik be, és a Németországból érkezett kávégépeken, olasz kávékon kívül víztisztító berendezéseket is forgalmaznak, amelyekkel jelentős víz-, és anyagi megtakarítás érhető el a Horeca területén.

Nemcsak programunk helyszíne, hanem témái is egyediek: olyan „páros” előadással zárul a februári találkozó, amelyben jó ideje működő szállodák vadonatúj igazgatói mutatkoznak be. Az egyik ház vidéken, Kóspallagon található, a másik Pest központjában, és mindkettő különleges a maga nemében. Balzer Timea, az MGallery Hotel Nemzeti Hotel új igazgatója elmeséli, néha annyira félreérthető (postás)körökben a házuk neve, hogy egyik csomagját nem neki Pestre, hanem a budai várbeli Nemzeti Galériába kézbesítették. „Élmény nyolcvan szobában”, – halljuk új birodalmáról a lelkes és szimpatikusan pozitív igazgatónő beszámolóját, akinek korábbi munkahelye, a 357 szobás Sofitel-ház után e kisebb „falat” is éppoly szakmai kihívás. Már csak azért is, hiszen a csodaszép és különleges történettel rendelkező épület hamarosan belép a „by Sofitel” brand tagjai közé, és az átpozicionálás nem kevés feladattal jár.

A kóspallagi Szent Orbán Erdei Wellness Hotel új vezetője, Kercs András, bár dolgozott korábban szállodai berkekben a Hunguest kötelékében, az utóbbi években főként üzleti utaztatással foglalkozott. „Senki nem születik szállodaigazgatónak” – fogalmaz, és azt is elárulja, eredetileg értékesítési pozícióra jelentkezett, de szerencsére őt kérték fel az erdő közepén, a legközelebbi településtől hét kilométerre fekvő, különleges miliőjű, hatvanszobás szálláshely vezetőjének.

Köszönet februári rendezvényünk segítőinek: Először is házigazdáinknak, a SIL Design Centrum tulajdonosainak, Lászlónak és Juannak, akik együtt dolgoznak a különleges párosításairól, no meg legnagyobb kézműves lekvárkészítő üzeméről, a Lekvárosházról ismert magánszakáccsal, Kaldeneker Györggyel, ezért ő készítette ezúttal fantasztikus ízvilágú ebédünket. A gyönyörű tervezésű, egyedi megjelenésű, mátrai LifeWater forrásvíz készítői is velünk tartottak, valamint a neves villányi családi vállalkozás, a Jackfall bormanufaktúra tulajdonosa, Jandrasics Gábor és lánya, Borbála is eljött. Ők ezúttal Riedel poharakban kóstoltatták a magukkal hozott három csodás tételt, egy 2014-es rozét, egy portuguisert és a Tótágas nevű borukat. A Szamos Marcipán is velünk tartott, ők finom desszerteket hoztak programunkhoz, édes élményként. Különleges kiállítás illett exkluzív helyszínünkhöz: a Napfény Paplan termékeit állították ki vendégeinknek, méghozzá elmondásuk szerint végre olyan környezetben, amilyenben nem sokszor van módjuk. Ágy és fürdőszobarészlet volt az a bemutatóterület, amelybe belesimultak a kiállított darabok. 

Forrás: Vendég&Hotel Online


Éttermi cigányzenei pályázat: nem élhetünk muzsikaszó nélkül

Éttermi cigányzenei pályázat: nem élhetünk muzsikaszó nélkül 

Június 1-től akár 140 zenekar muzsikája szólhat országszerte a vendéglők, kávéházak és bisztrók teraszain.
NGM: áprilisban ennyivel többet költöttek a SZÉP-kártya tulajdonosok

NGM: áprilisban ennyivel többet költöttek a SZÉP-kártya tulajdonosok 

2025. január-április között a SZÉP-kártya feltöltések összértéke meghaladta a 169 milliárd forintot.
Teknősök az úton – a közlekedők segítségét kérik a természetvédők

Teknősök az úton – a közlekedők segítségét kérik a természetvédők  

Előfordulhat, hogy a teknősök a kertekbe is betévednek, ahol az ott élő kutyák nehezíthetik meg a dolgukat.
Milyen lesz az idei szezonkezdés a Balatonnál?

Milyen lesz az idei szezonkezdés a Balatonnál? 

Munkaerőhiány, elöregedő vállalkozói kör, megnövekedett költségek és rövidülő nyári főszezon – ezekkel a nehézségekkel kell szembenézni a balatoni vállalkozóknak.
Tizenötezres tömeg vasárnap a Népligetben

Tizenötezres tömeg vasárnap a Népligetben 

Három hónapostól a kilencvenévesig minden korosztály  részt vett a jubileumi eseményen.
Még jelentkezhet a tokaji művészeti pályázatra!

Még jelentkezhet a tokaji művészeti pályázatra! 

Június 15-ig várják a mozaikterveket.
MDDÜ: „Kerülj Képbe! – Év Felfedezettje” felhívás idei győztesei

MDDÜ: „Kerülj Képbe! – Év Felfedezettje” felhívás idei győztesei 

A felhívásra országszerte 13 szakképzési intézményből, közel 50 pályaművel jelentkeztek a 3-7 fős csapatokat alkotó.
Jön a Társasjátékok Éjszakája

Jön a Társasjátékok Éjszakája 

Június 7-én országszerte számos egyedi programmal várják a társasjáték-rajongókat.
Múzeumok Éjszakáján ezt a helyszínt ne hagyja ki!

Múzeumok Éjszakáján ezt a helyszínt ne hagyja ki! 

Ugyanis annyira különleges és sosem látogatható – ha most kitárul a kapuja, érdemes felkeresni.
Aranyáron kelnek el művei világszerte – most alkotásai a Városligetben láthatók

Aranyáron kelnek el művei világszerte – most alkotásai a Városligetben láthatók 

Világsiker után hazai premier: a festő, akit London, New York és Hongkong is ünnepel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.