11. Magyar Grillbajnokság - Versenykiírás

Helyszín: Budapest, Népliget, a SzeptEmber Feszt ideje alatt. Nevezés: A grillbajnokságra bárki jelentkezhet, aki szereti a grillezést és elfogadja a verseny szabályait. A Magyar Grillszövetség a versenyt két kategóriában indítja el: profi és amatőrök csapatok részére. Az esemény időpontja: 2010. szeptember 05. vasárnap, 07:30 - 16:00 Eredményhirdetés időpontja: kb. 17:00

Egy csapat 4 főből áll, kik környezetük dekorációjával és öltözékükkel is felkeltik a közönség, és természetesen a zsűri figyelmét. Az alapvető biztonsági és higieniai szabályokat minden résztvevőnek kötelezően be kell tartania. Elektromos készülék, serpenyő, lábos használata tilos! Kizárólag a faszénparázs engedélyezett!

- Nevezési díj csapatonként 10 000.-Ft, /a GRILLSZÖVETSÉG tagjának 8000.-ft/ melyről a MAGYAR GRILLSZÖVETSÉG számlát állít ki a jelentkező nevére. Kérjük, az összeget a Magyar Grillszövetség az OTP Banknál vezetett 11743040-20066318 számú számlájára átutalni szíveskedjenek 2010. szeptember 01-ig.

A nevezési díj ellenében a Magyar Grillszövetség biztosítja az alábbi nyersanyagokat:

- Húsokat (szürkeharcsa filé, csontos-bőrös csirkemell,sertés szűz,marha hátszín)

- Zöldségeket (cukkini, trikolor paprika, gomba, paradicsom, burgonya, vöröshagyma, fokhagyma)

- 1db 3*3 m-es sátor

- sörpad, asztal

- illetve a grillezéshez szükséges faszenet.

 

A csapatok gondoskodnak az alábbiakról:

- szükséges eszközök, kellékek, dekoráció, abrosz, teríték, poharak.

Az áramvételi és a főzősátor igényeket a csapatoknak előre kell jelezniük a szervezők felé, nevezéskor. A részvételi lehetőség korlátozott. A visszaigazolás a jelentkezések beérkezésének sorrendjében történik, a jelentkezések lezárása 2010. szeptember 01.

A jelentkezéseket a következő elérhetőségre küldjék:

Ferenczi István: [email protected]

Automatikusan kizárásra kerül az a csapat, amelynek nevezési díja nem érkezik meg 2010. szeptember 01-ig.

A Verseny leírása és menete:

A szervezők 7:30-kor találkoznak a csapatokkal.

A 8:30-kor kezdődő megnyitóra már minden csapat elkészíti, feldíszíti a saját magával hozott főzősátrát és felkészül a versenyre. Előkészíti a grillezéshez és a zsűri fogadásához szükséges eszközöket (terítő, szék, asztal, tányérok, díszítő elemek, egyebek...).

A megnyitó után a versenyben résztvevő hivatalos zsűri és társadalmi zsűri tagjai ünnepélyes esküt tesznek, hogy pártatlanok és elfogulatlanok lesznek a csapatokkal szemben és kijelentik, csak a legjobb, legfelkészültebb csapatokat juttatják győzelemre.

Áru kosár kiadás: a bajnokság napján 7.30-kor

Versenyszámonként 10 adag elkészítéséhez szükséges alapanyag mennyiséget biztosítjuk.

3 adag „vak-zsűri" részére

3-4 adag „asztali zsűri" részére,

1 adag a bemutató asztalra kerül kihelyezésre.

/a további adagok saját, illetőleg apró kóstoló falatok az érdeklődők részére, árusítás nem engedélyezett!!/

A tálalás 9 órakor kezdődik, 5 perces időközönként, a kihúzott számok sorrendjében.

1. A hal húsból készült grillezett ételeket 60 perc alatt kell elkészíteni és a zsűrinek 9 órakor úgy tálalni, hogy a mozgó zsűrit (aki szakemberekből és amatőrökből áll) terített asztallal, szakszerű tálalással vendégül látni, az étel jellegének megfelelő bort lehet kínálni a menühöz, melyet mindenki magával hoz. A zsűri segítői részére 3 adagot kell tálalni zárható eldobható tálcára (a tálcát a szervezők biztosítják), amit ők továbbítanak a „vak" zsűrinek, kóstolás céljából.

Ezen tároló dobozok egy sorszámot tartalmaznak és nem a versenyző nevét.

A mozgó zsűri és a „vak" zsűri sorsoláson vesz részt, ki mikor melyik csapatokat fogja értékelni. A mozgó zsűri pontozza a csapat megjelenését, a főzőterület tisztántartását, az étel tálalását, esztétikai megjelenését, ízét, íz harmóniáját, felszolgálását, az ajánlott bor helyességét, illetve a csapat összmunkáját (a csapat öltözékét, az esetleges szórakoztató elemeket - mennyire vidám, a csapat és vendégei... dal, móka, kacagás).

A kisorsolt „vak" zsűri, a zsűri sátorban, a segítők által odaszállított, számokkal ellátott ételeket értékeli az alábbi szempontok alapján:

-az étel kinézete,

-az étel harmóniája,

-a fő alkotóelem kinézete (hús vagy a desszert fő alkotóeleme),

-optimális készültségi foka a fő alkotóelemnek ( pl.: Steak = rózsaszín / medium),

-a fő alkotóelem harapásra/rágásra,

-a fő alkotóelem íze,

-a köret íze.

2. A további készítmények leadásának időpontjai:

10:00 óra szárnyas

11:00 óra sertés szűz

12:00 óra marhahús étel

13:00 óra desszert

1.-es pontban leírtakhoz hasonlóan.

A versenyen az alábbi díjakat osztjuk ki:

Minden résztvevő részére emléklap

Kategóriánként, arany fokozat /érem és kupa/

A bajnokság összetett, arany, ezüst és bronz fokozat. /érem és kupa/


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.