Egy csapat 4 főből áll, kik környezetük dekorációjával és öltözékükkel is felkeltik a közönség, és természetesen a zsűri figyelmét. Az alapvető biztonsági és higieniai szabályokat minden résztvevőnek kötelezően be kell tartania. Elektromos készülék, serpenyő, lábos használata tilos! Kizárólag a faszénparázs engedélyezett!
- Nevezési díj csapatonként 10 000.-Ft, /a GRILLSZÖVETSÉG tagjának 8000.-ft/ melyről a MAGYAR GRILLSZÖVETSÉG számlát állít ki a jelentkező nevére. Kérjük, az összeget a Magyar Grillszövetség az OTP Banknál vezetett 11743040-20066318 számú számlájára átutalni szíveskedjenek 2010. szeptember 01-ig.
A nevezési díj ellenében a Magyar Grillszövetség biztosítja az alábbi nyersanyagokat:
- Húsokat (szürkeharcsa filé, csontos-bőrös csirkemell,sertés szűz,marha hátszín)
- Zöldségeket (cukkini, trikolor paprika, gomba, paradicsom, burgonya, vöröshagyma, fokhagyma)
- 1db 3*3 m-es sátor
- sörpad, asztal
- illetve a grillezéshez szükséges faszenet.
A csapatok gondoskodnak az alábbiakról:
- szükséges eszközök, kellékek, dekoráció, abrosz, teríték, poharak.
Az áramvételi és a főzősátor igényeket a csapatoknak előre kell jelezniük a szervezők felé, nevezéskor. A részvételi lehetőség korlátozott. A visszaigazolás a jelentkezések beérkezésének sorrendjében történik, a jelentkezések lezárása 2010. szeptember 01.
A jelentkezéseket a következő elérhetőségre küldjék:
Ferenczi István: [email protected]
Automatikusan kizárásra kerül az a csapat, amelynek nevezési díja nem érkezik meg 2010. szeptember 01-ig.
A Verseny leírása és menete:
A szervezők 7:30-kor találkoznak a csapatokkal.
A 8:30-kor kezdődő megnyitóra már minden csapat elkészíti, feldíszíti a saját magával hozott főzősátrát és felkészül a versenyre. Előkészíti a grillezéshez és a zsűri fogadásához szükséges eszközöket (terítő, szék, asztal, tányérok, díszítő elemek, egyebek...).
A megnyitó után a versenyben résztvevő hivatalos zsűri és társadalmi zsűri tagjai ünnepélyes esküt tesznek, hogy pártatlanok és elfogulatlanok lesznek a csapatokkal szemben és kijelentik, csak a legjobb, legfelkészültebb csapatokat juttatják győzelemre.
Áru kosár kiadás: a bajnokság napján 7.30-kor
Versenyszámonként 10 adag elkészítéséhez szükséges alapanyag mennyiséget biztosítjuk.
3 adag „vak-zsűri" részére
3-4 adag „asztali zsűri" részére,
1 adag a bemutató asztalra kerül kihelyezésre.
/a további adagok saját, illetőleg apró kóstoló falatok az érdeklődők részére, árusítás nem engedélyezett!!/
A tálalás 9 órakor kezdődik, 5 perces időközönként, a kihúzott számok sorrendjében.
1. A hal húsból készült grillezett ételeket 60 perc alatt kell elkészíteni és a zsűrinek 9 órakor úgy tálalni, hogy a mozgó zsűrit (aki szakemberekből és amatőrökből áll) terített asztallal, szakszerű tálalással vendégül látni, az étel jellegének megfelelő bort lehet kínálni a menühöz, melyet mindenki magával hoz. A zsűri segítői részére 3 adagot kell tálalni zárható eldobható tálcára (a tálcát a szervezők biztosítják), amit ők továbbítanak a „vak" zsűrinek, kóstolás céljából.
Ezen tároló dobozok egy sorszámot tartalmaznak és nem a versenyző nevét.
A mozgó zsűri és a „vak" zsűri sorsoláson vesz részt, ki mikor melyik csapatokat fogja értékelni. A mozgó zsűri pontozza a csapat megjelenését, a főzőterület tisztántartását, az étel tálalását, esztétikai megjelenését, ízét, íz harmóniáját, felszolgálását, az ajánlott bor helyességét, illetve a csapat összmunkáját (a csapat öltözékét, az esetleges szórakoztató elemeket - mennyire vidám, a csapat és vendégei... dal, móka, kacagás).
A kisorsolt „vak" zsűri, a zsűri sátorban, a segítők által odaszállított, számokkal ellátott ételeket értékeli az alábbi szempontok alapján:
-az étel kinézete,
-az étel harmóniája,
-a fő alkotóelem kinézete (hús vagy a desszert fő alkotóeleme),
-optimális készültségi foka a fő alkotóelemnek ( pl.: Steak = rózsaszín / medium),
-a fő alkotóelem harapásra/rágásra,
-a fő alkotóelem íze,
-a köret íze.
2. A további készítmények leadásának időpontjai:
10:00 óra szárnyas
11:00 óra sertés szűz
12:00 óra marhahús étel
13:00 óra desszert
1.-es pontban leírtakhoz hasonlóan.
A versenyen az alábbi díjakat osztjuk ki:
Minden résztvevő részére emléklap
Kategóriánként, arany fokozat /érem és kupa/
A bajnokság összetett, arany, ezüst és bronz fokozat. /érem és kupa/