A szervezők abban bíznak, hogy a nem túl hétköznapi fogások révén Szerbia felkerülhet a világ gasztronómiai térképére.
Az idén hetedik alkalommal mérik össze tudásukat az elsősorban Szerbiából érkező séfek, hogy megmutassák, hányféleképp is lehet elkészíteni a bika-, vaddisznó-, ló-, cápa-, strucc-, kenguru-, szamár-, pulyka-, kecske-, őz- és szarvasherét.
A szervezők bíznak abban is, hogy az afrodiziákumnak tartott alapanyagból készülő fogásokat sok külföldi is meg fogja kóstolni az augusztus 27-én kezdődő rendezvényen.
Ivo Mokovity fesztiválszervező már a jövőbe tekint, véleménye szerint: "Nem lehet alábecsülni egy jól felismerhető márka szerepét egy régió népszerűsítése szempontjából. Gondoljunk csak arra, hányan utaznak Skóciába a whisky miatt, vagy Svájcba a csokoládé és a sajt miatt. Reméljük, hogy a régiónkban készülő kiváló ételek révén mi is híresek lehetünk." (Turizmus Online)