Az immár negyedik alkalommal megjelent Alexandra étteremkalauz ismét górcső alá veszi a hazai gasztronómia kínálatát.
Amint azt bevezetőjében a kiadóigazgató Matyi Dezső megjegyzi, tartják magukat az induláskor megfogalmazott elvekhez, és a tesztelés során nem kötöttek kompromisszumokat, de a hangsúly az idén nem annyira a szóbeli kritikára került, inkább a pontozás során érzékeltették a színvonalbeli különbségeket.
Az éttermekkel kapcsolatos legfontosabb adatok és jellemző tapasztalatok megkönnyítik a tájékozódást, segítségükkel könnyebben választhatnak az olvasók az éttermek közül.
A kötet több mint 330 tesztje döntően a konyha teljesítményére összpontosít, de figyelembe veszi a szervizt, az italkínálat színvonalát és az ár-érték arányt is. Az értékeléseket ezúttal is angol összefoglalók és részletes térképek teszik teljessé.
Ráadásként a kalauz szerkesztői 2011-ben is összeállították a legjobbak listáját.
A kötet megvásárolható országszerte az Alexandra Könyváruházakban és a nagyobb könyvesboltokban, vagy megrendelhető a www.alexandra.hu webáruházban.
Kitüntetettek
Az év étterme:
Onyx Étterem (Gerbeaud Ház)
Az év konyhafőnöke:
Huszár Krisztián (Mák Bistro)
Az év felfedezettjei:
Bernát Dániel (U26)
Dudás Szabolcs (Anyukám mondta)
Pál János (Piac Bisztró)
Az év étteremtulajdonosai (üzemeltetői):
Hamvas Zoltán (Gerbeaud Ház, Onyx)
Gabnai Csaba (Brill Bisztró)
TOP 15 étterem pontszámmal
Costes 16
Onyx Étterem 16
Château Visz 15
Csalogány26 15
Mák Bistro 15
Nobu Budapest 15
Babel Delicate 14,5
Alabárdos Étterem 14
Arany Kaviár 13,5
Arcade Bistro 13,5
Bock Bisztró 13,5
Enoteca Corso 13,5
Fausto’s Étterem 13,5
Olimpia Vendéglő 13,5
Café Pierrot 13,5