A Mercure márka legjobb borai

Március 7-én különleges keretek közt átadták a Mercure szállodák legjobb borainak járó díjakat. A fehérborok közül a Szent István Korona pincészete, a vörösborok közül pedig a Garamvári Szőlőbirtok pincészete adta 2011-2012 év legkedveltebb nedűit.

1983 óta a Mercure szállodák borkínálatát minden évben egy szakértőkből, borászokból és borkedvelő szállodai partnerekből álló zsűri állítja össze. Ebből a válogatásból kerül ki többfordulós vakteszteléssel a legjobbnak ítélt, egy évre szóló borok gyűjteménye, az úgynevezett Grands Vins Mercure Kollekció.

A szállodákban dolgozó amatőr kóstolók - tekintélyes borászok és a bort kiválóan ismerő szakemberek társaságában - év elején választották ki a több száz féle borból azt a 69-et, amelyek majd érdemesek lesznek a ház bora címének viselésére. Az igazi győzteseket azonban a végső fordulón, március 7-én a Mercure Budapest City Center szállodában a vendégek értékelték, akik egy éven át rendelnek-válogatnak az itallap nedűiből, várhatóan 2012 tavaszától. A hazai Grands Vins Mercure borok jelentőségét és magas presztizsét jól mutatja, hogy az idei borválogatás iránt nagyon megnőtt az érdeklődés: a rendezvényre 120 vendég érkezett.

Horváth Gábor, a magyarországi és a szlovákiai Mercure szállodák brand menedzsere, a Mercure City Center szálloda igazgatója nyitotta meg az estét és hirdette ki a hagyományoknak megfelelően a tavalyi legnépszerűbbeket: ennek alapján a 2011-2012-es évben a Mercure szállodák összesítése alapján a legkedveltebb pincészet fehérbor kategóriában a Szent István Korona pincészete lett, Laczkó Gábor borászt kérték a színpadra, a vörösborok kategóriájában pedig a Garamvári Szőlőbirtok pincészete, Garamvári Vencel kapott díjat. Míg a különdíjat, Módos Péter vehette át, aki szakértőként hosszú évek óta segíti a munkát és viszi jó hírét a Grands Vins Mercure borválogatásnak szerte a világon.

Az igazi különlegessége az volt az estének, hogy első alkalommal volt együtt 69 borfajta, 16 ételfogás 3 hangulatban. A teremben 3 különböző borsor és ezzel tökéletesen harmonizáló 3 ételsor került felszolgálásra az illatjegyeket is szem előtt tartva. Az azonos borsort kóstoló asztalokat a Grands Vins Mercure színeivel különböztették meg egymástól. Így narancs, zöld és bordó színnel megvilágított asztalok körül foglalták el helyüket a partnerek, minden asztalnál egy-egy borszakértő, borász segítségével. Különböző megvilágításban, más-más borokat és ételsorokat fogyasztva fedezhették fel, hogy a különböző íz- és illatjegyek hogyan párosulnak egymással.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.