A pákászok készítik legjobban a halat?

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg Gyomaendrődön a Nemzetközi Halfőző Versenyt. A közel ötven induló közül a Sárréti Pákászvilág Hagyománytisztelőinek Egyesülete által készített étel ízlett legjobban a szakavatott zsűrinek.

Keresve sem találna jobb helyet az ember egy halfőző versenynek, mint Gyomaendrőd. A Hármas-Körös és a 16 holtág kedvenc területe a pecásoknak, a több mint egy évtizedes helyi rendezvény pedig az évek múlásával egyre patinásabbá válik. Az indulók között határon túlról érkező és budapesti nevezőket(ugye, Tibcsi Bácsi Csapata) is találtunk. A versenyzők szívélyesen kínálták a halászlére, vagy/és egyéb halétkekre odasereglő kíváncsiskodókat.

A zsűri elnöke, Prohászka Béla a hír6-nak elmondta, hogy idén némileg módosult a feladatuk, hiszen ők is aktívan közreműködtek, minden indulóhoz odamentek és szakmai tapasztalataikkal segítették őket, bár sokaknak egyáltalán nem kellett instrukciót adni, egyszersmind a fesztivál példaértékét emelte ki, mivel ma Magyarországon csökken a halfogyasztás. Tolnai Péter a rendezvény kiváló hangulatáról beszélt, a Békés Megyei Közgyűlés alelnöke további támogatásáról biztosította a rendezőket. Fekete Péter a Békés Megyei Jókai Színház igazgatója amellett, hogy különdíjakat adott át, a teátrum sátrát is kölcsönözte a szervezőknek, így az egész napos műsorfolyam, illetve a ceremónia nem a nyári kánikulában zajlott.

Várfi András az esemény kapcsán az összefogás erejét hangsúlyozta, a város polgármestere szerint szükség van az ilyen rendezvényekre, ahol a dolgos mindennapok után szórakozhat a lakosság. A zsűri értékelése szerint a dunai jellegű halászlét Karakas János készítette a legjobban, a tiszai-körösi jellegű halászlét a legfinomabban Szucsány György főzte , míg a temérdek ételkülönlegességgel nevező Sárréti Pákászvilág Hagyománytisztelőinek Egyesülete egyéb-, egyúttal az abszolút kategóriában lett első. A gyomaendrődi indulók közül ki lehet emelni Jenei Lászlót, aki aranyfokozatú étele mellé, különdíjakat is kapott. A rendezvény fővédnöke Dr. Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter, míg védnöke Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke volt. (forrás: Hír6)


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.