A tökéletes harmónia titka: a hőmérséklet

A testes vagy épp könnyű borok tökéletes kiegészítői hétköznapi és ünnepi fogásoknak egyaránt. A jó borok azonban csak akkor nyújtják a tőlük elvárt élvezetet, ha gondoskodunk tökéletes tárolásukról és hőmérsékletükről, hogy meg tudják mutatni valódi ízüket. Az új Miele bortemperáló hűtő e nemes boroknak készült, miközben elegáns kialakításával az otthonok gyöngye lehet.

A Miele új készüléke erős teljesítményű, takarékos, rugalmas és olyan egyedi jellemzőkkel rendelkezik, amelyekkel csak a Miele készülékei büszkélkedhetnek. A KWT 6832 SGS bortemporáló hűtő fellelkesíti a kivételes borok iránt rajongókat éppúgy, mint a nemes design barátait.

A borok nagy odafigyelést igényelnek, így az állandó, az adott fajtának megfelelő hőmérséklet, illetve a szag- és rázkódásmentes környezet is elengedhetetlen tényezője tárolásuknak. A Miele új készüléke ezeket a követelményeket példás módon teljesíti. Az aktív szénszűrő a nemesacél hátsó falban tökéletes levegőminőséget garantál, a speciálisan kifejlesztett kompresszor és a rezgéscsillapított, elválasztott hűtőrendszer pedig biztosítják a kímélő és rezgésszegény tárolást.

Szembeötlő különbség a korábbi modellekhez képest a borhűtő kapacitása; az 505 literes térfogat mellett 178 üveg tárolható 13 szinten a három, egymástól függetlenül szabályozható temperáló zónában. A borhűtő további újdonsága az exkluzív SommelierSet – melynek egyik részeként a dekantáló rács dőlésszöge könnyen megváltoztatható, így a bor már közvetlenül a készülékben dekantálódhat –, illetve a Selector palack kiemelő, melyben az értékes borokat kissé megdöntve, s ezzel előtérbe állítva helyezhetjük el.

Az összes palacktartó rács élén NoteBoard található, és erre a mágnessel rögzíthető jegyzettáblára krétával bármilyen adat felírható, mint például a bor származási helye, a szőlőfajta vagy épp az évjárat – ezzel személyes jelleget adva a készüléknek.
A már felnyitott palackok is tökéletes feltételek mellett őrizhetők meg: a Miele ConvinoBoxban függőlegesen tárolhatók a borszekrényben, a tartozékdobozban pedig minden kéznyújtásnyira van, legyen szó akár kapszulakésről vagy dugóhúzóról.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.