Az alelnök szerint jól teljesítettek a szakácsok

A szervezet nonlapján értékelte a luxemburgi Culinary World Cup 2010 magyar szereplését Kocsonya Kálmán, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség alelnöke.

- Milyen eredménnyel zártak a magyar válogatottak a Culinary World Cup Világbajnokságon Luxemburgban?

- A nemzeti válogatottak számára az utolsó versenynapot követő napon tartják a díjátadó gálát, amelyen kiderül, hogy a csapatversenyek és az egyéni versenyek kategóriájában mely csapat, illetve egyéni versenyzők esetében ki lett a világbajnok. Erre csak azok lehetnek esélyesek, akik az öt versenynap során arany minősítést szereztek.

- Az egyéni indulók is rengeteg éremmel térhettek haza. Kiket emelne ki közülük és miért?

- Az egyéni kategóriában benevezett versenyzők összesen 43 éremmel és hét diplomával tértek haza. Remek teljesítmény! Ha figyelembe vesszük a felkészülések hátterét, hogy néhányuknak a felkészülést és a kint tartózkodást is csak saját költségük terhére tudták megoldani, akkor ezekre az eredmények még inkább büszkék lehetünk. Az egyéni versenyzők közül Varga Károlyt kell kiemelnem, hiszen két éve tölti be a Szövetségi kapitányi tisztséget. Így volt ezen a világbajnokságon is. Mind a felnőtt, mind az ifjúsági csapat összeállításáért és szakmai irányításáért fellelt, sőt a katonai csapat szakmai munkáját is segítette, emellett még három egyéni munkával is kiállított, ami ember feletti teljesítmény szellemi és fizikai megterhelést is figyelembe véve. Az eredményei káprázatosak, hiszen három aranyérem mellett az egyéni kategóriában a Világbajnokság harmadik helyezését és a Világkupát is Ő nyerte el.

- Összességében mi a véleménye az idei versenyről?

- Nagyszámú érdeklődő, látogató és nagy létszámú versenyző volt ezen az idei Világbajnokságon. Tényszerűen: 45000 ember tekintette meg a versenyek színhelyeit, továbbá 2400 főt meghaladó versenyző mérettette meg magát, akik 53 nemzetből érkeztek. Naponta öt felnőtt válogatott, két katonai válogatott, további két ifjúsági válogatott konyhájában készültek el a menük, három fogásban, csapatonként 105 adagban, így a kilátogatóknak volt lehetőségük megvásárolni ezeket a menüket, ezáltal véleményt alkothattak a csapatok eredményeiről.

A Wacs részéről látható törekvés az ifjúság irányába történő nyitás, ez a verseny feladatok kiírásában is már érzékelhető volt. A helyszínen is egyre több érdeklődő fiatallal találkoztunk, ami örvendetes. Szövetségünk is ezen irányvonalat képviseli, hiszen két évvel ezelőtt a Szövetség azt a döntést hozta, hogy ki kell munkálni egy nemzetközi szinten is ütőképes ifjúsági csapatot. Az elért eredményeink megalapozzák, hogy hosszú távon is tovább folytassuk az eddigi célkitűzéseinket. (mngsz.hu)


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.