A tavalyi sikeres bemutatkozás után a magyar pavilon, a “Foie Gras .& Co – Le goût de Budapest” vezetője, Bencsik Dávid idén az ARAZ Étterem séfét kérte fel, hogy képviselje Magyarországot, Budapestet ezen a rendezvényen.
A fesztiválon több mint 30 étterem, köztük két Michelin csillagos brüsszeli vendéglátóhely és 7 világrégió vett részt, valamint számos kulináris kézműves program szerepelt. A konyhafőnökök helyben készített munkáit kedvezményes árakon lehetett megkóstolni.
A magyar pavilon idei mottója “Modernitás és Tradíció kéz a kézben”. Barka Áron chef de cuisine és Bakonyi Balázs chef de partie új köntösbe ültetett tradicionális menüvel készültek a rendezvényre: Akácfán füstölt libamájpástétom, konfitált barackkal és vajaskaláccsal, Majoránnás kacsa- és libamáj duója csicsókahabbal, Kökényes-vörösboros marhapörkölt dödöllével, Meggyes-mákos rétes. A magyar borokat idén Jim Bauters brüsszeli magyarbarát flamand borkereskedő prezentálta.
A pénteki VIP fogadást megtisztelte jelenlétével Rudi Vervoort Brüsszel Régió miniszterelnöke, a Régió PR Kommunikációs igazgatója, a Külkapcsolati igazgatója, Pozsony Önkormányzatának alelnöke, továbbá részt vettek az eseményen a Continental Hotel Budapest legfontosabb belga partnerei és törzsvendégei.
Szombaton és vasárnap a Hungarikumnak számító karcagi birkapörköltet egy igazi karcagi pásztor, Kun László szabadtűzön bográcsban készítette el a vendégeknek.
A főpolgármester Tarlós István támogatása mellett az idei együttműködő partnerek a Magyar Ház Alapítvány, a Continental Hotel Budapest – Araz Étterem, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat és a Fine Wines JIBA voltak.
Forrás: TurizmusOnline