Barlangi turizmust fejlesztene a turisztikai tanácsnok

Budapest idegenforgalma elmarad más európai fővárosokhoz képest - véli a főváros kulturális és turisztikai tanácsnoka.

Németh Szilárd István a főváros január 25-i közgyűlésén számol be 2010-11-es tevékenységéről. Beszámolójában kifejti: Budapest számos ponton marad el európai vetélytársai mögött, a felzárkózás pedig rendkívüli szakmai kihívással jár. A tanácsnok szerint a fizetőképes kereslet növelése mellett eddig kiaknázatlan területekre kellene összpontosítani. Ezek a egészség-, sport-, és barlangi turizmus lehetnek.

Utóbbiról szólva Horváth kevesli, hogy a főváros alatt található 200 barlangból csupán négy látogatható a nagyközönség számára. A tanácsnok különösen a Frankel Leó úti Molnár János barlang nagyközönségi nyitását preferálná. Az egyedülálló barlangban fakadó hőforrások látja el melegvízzel a Lukács és a Veli Bej fürdőt, illetve a barlang bejáratánál fekvő Malomtót. Horváth beszámolójából kiderül: kiemelt feladatának tekinti a barlan turizmusba történő mielőbbi bevonását.

Szintén támogatja Budapest 2017-es Világjátékokra benyújtott pályázatát. Az esemény megfelelő előkészületek esetén tekintélyes idegenforgalmi bevételt jelenthet az ország számára.

Horváth felvette a kapcsolatatot dr. Erdei Jánossal, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnökével. Találkozott Molnár Józseffel, a "Budapesti turisztikai Hivatal" (sic!) azaz a Budapesti Turisztikai Desztináció Menedzsment Nonprofit Kft. (BTDM) elnökével, akivel egyebek mellett a fővárosi rendezvényturizmusról tárgyaltak. 

"A turizmus megélénkülését csak az infrastruktúra fejlesztésével és a turizmusra fordított marketing növelésével együtt látom megvalósíthatónak. A feladat jelentős, nagy kihívást jelent mindannyiunk számára" - fogalmazott a tanácsnok beszámolója végén.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.