Lepalackozás után itt kóstolhatta először e prémium tételeket a nagyközönség, hallhattuk a Pincészet vezetőjétől, Kovács Tibortól, aki a borbemutatót tartotta. Tőle tudtuk meg, szekszárdi szőlőtermő területük immár a duplájára nőtt: eddig 20 hektáron gazdálkodtak a neves vörösbortermő vidéken, ehhez vettek a Strázsahegyen még 21 hektárnyi területet, így forgalmuk idén 20 ezer palack helyett immár 50 ezerre nőhet. Fő fajtáik: merlot, franc, cabernet sauvignon és cabernet franc. A Pincészet nem csak a hazai gasztroterületet, hanem a határon túli elegánsabb éttermeket is megcélozza: egyes tételei kijutottak már osztrák éttermekbe, valamint a kényes ízlésükről ismert svájci borpiacra. A hangulatos borvacsora estén a meleg időjárást hozó 2006-ból többek közt egyedi arculatú, csak a magyar borvidékre jellemző fajták közül Kadarissimot, Kékfrankost kóstolhatott a nagyérdemű. Hozzá olyan ínyencségeket tálalt a Biarritz csapata – Katona György főszakács értő irányításával a konyhán -, mint az első pillanatra meglepően hangzó, ám omló, lélegzetelállító szaftos pörköltet jelentő rozmaringos borjúpofa ragut burgonyarétessel, vagy az újból reneszánszát élő, egykor nagyanyáink által az erdő mélyén szedett fűszernövénnyel, a medvehagymával készült túrós derelyét. „Mivel baráti a viszony Tiborral, és a borait kedvelők tábora is egyre nő, valamint engem is érdekeltek ezek a friss, lepalackozás utáni első 2006-os tételei, ezért tartottuk a ma esti bemutatót”, adott magyarázatot az étterem tulajdonosa, Berkes Gyula a május végi rendezvény szervezésére. Majd végezetül hozzátette: „Természetesen a most kóstolt borok közül a legtöbb szerepel majd következő borlapunk kínálatában.”
Biarritz borvacsora
A Szent Gaál Pincészet 2006-os prémium kategóriás borai mutatkoztak be május 27-én este a pesti Biarritz Étteremben – vidáman zajos teltház előtt.
Művészet és vendéglátás a Káli-medencében
A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?
A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest
480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra
A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban
A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése
A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten
A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével
A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata
A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat
A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.