A rendezvényt 2008. szeptember 12.-én 18.00 órakor Dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója nyitja meg. A 2003-ban még csak egynapos rendezvény mára komplett hétvégi fesztivál hangulatot varázsol a fürdővárosba. Az idei fesztiválon 11 helyi vendéglátós főzőcsapat kínálja a kizárólag bio alapanyagból készült ételeit. A bio eredetet a három nap alatt a Biokontroll Hungária Kht. szakemberei folyamatosan ellenőrzik. A fesztiválra érkező vendégek Magyarország legfinomabb borait 20 borosstandon kóstolhatják meg Villánytól Egeren át Tokajig. A fesztivál boros díszvendége: VINCZE BÉLA – EGER.
A rendezvény célja kettős: egyrészről olyan hagyományteremtő fesztivál megvalósítása, mely a főszezonon kívül érkező turisták részére is programlehetőséget nyújt, másrészről pedig ezzel az eseménnyel kívánják a szervezők felhívni a figyelmet arra, hogy a víz gyógyító ereje mellett a bio alapanyagokból készült ételek és az egészséges táplálkozás együttesen biztosítják a testi és lelki gyógyulást. Kísérőrendezvényként a három nap alatt Wellness Világ Egészségvár, gyermekprogramok, főző párbajok, fokfolklórműsorok gondoskodnak a vendégek szórakoztatásáról.