Tizennégy évvel ezelőtt az önkormányzat javasolta a borászoknak, hogy legyen a nyári idegenforgalmi szezonban egy boros rendezvény.
Ebben az évben a Bor évének jegyében szerveződnek a városi programok, a helyiek fontosnak tartják a kiváló egri borok népszerűsítését. Évente a hazai és a külföldi piacra 10 millió palack bikavér kerül.
Július 9-től három napig 30 kiváló Egri Bikavért kóstolhatnak a vendégek hozzá illő ételekkel a Dobó téren. A 14. ünnepen, a szokásoknak megfelelően átadják az Eger Szőlő- és Borkultúrájáért érmet, ismertetik ki lett a tavalyi év szőlő– és bortermelője, borgasztronómusa, kihirdetik a Borvidéki Borverseny eredményét. Avatnak borlovagokat, kiválasztják a legjobb ételt és a legjobb bikavért, eredményt hirdetnek a fehér házasított bor névpályázatában és a kirakatversenyben, könyörögnek a Szent Donát szobornál a jó termésért.
Az ünnepen, három napig kulturális és szórakoztató programokkal várják a vendégeket. (forrás: puk.hu)