Botrány vagy médiahack?

Sokkoló leveleket kapnak ezekben a napokban a hazai állatvédő egyesületek. Egy bizonyos, nyáron megnyíló kínai étterem kutyákat vásárolna fel kilónkénti 20 eurós áron majdani étlapjuk gazdagítására - írja a Népszava.

Szerintük az alapanyag megszerzésében az állatvédő egyesületek eddig is kiváló partnernek bizonyultak. Az állatvédők viszont tiltakoznak, sőt feljelentenek. A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal munkatársai ellenőrzéseik során sose bukkantak kutyafeldolgozó helyekre.

Azt senki nem állítja, hogy hazánkban nem létezik kutyahúsfogyasztás. A Noé Állatotthon alapítvány munkatársa, Schneider Kinga tud a problémáról, tudomása szerint zártkörű ebédeken és vacsorákon felszolgálják ezt a számunkra megdöbbentő étket. Azonban a hazai éttermekben legálisan nem kerülhet kutyahús a vendég asztalára. Azt pedig egyenesen elképzelhetetlennek tartja az állatvédő, hogy állatmenhelyektől, állatvédő egyesületektől vásárolnának kutyákat étkezési célra. Szerinte ez a bizarr levelezés nem más, mint médiahack, vagyis internetes ugratás, hiszen manapság annyi minden furcsa dolgot csinálnak az emberek. Ennek ellenére ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek.

Hasonlóképpen vélekedik a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium illetékes főosztályvezetője is, aki felhívta a figyelmet, hogy ezt a kutyahús-sztorit már 1994-ben a New York Times-ban is elsütötték. Az FVM-hez tartozó Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal munkatársai ellenőrzéseik során nem találkoztak kutyahús-feldolgozással, de nem is fognak, mert ezt a tevékenységet nyíltan senki sem űzi Magyarországon. Meghívásos, zártkörű ebédeken előfordulhat kutyaétel feltálalása, ezek holléte azonban örökre titok marad. A Kea So Joo vendéglő, amely állítólagos vásárlási szándékával hergeli az állatvédőket, szintén nem létezik. Sem Magyarországon, sem Európában.

Az ajánlkozás egyébként valóban sokkoló: a távol-keleti konyhák állítólagos ellátói 20 eurót adnának egy kiló kutyahúsért és öt darab, közepes termetű kutya felett már házhoz mennének és készpénzzel fizetnének. Ugyanakkor arra bíztatják a kutyatulajdonosokat, hogy utcára dobás és elaltatás helyett inkább áldozzák gasztronómiai célra megunt házi kedvenceiket.Az Orpheus Állatvédő Egyesület képviselője, Seres Zoltán arra kéri a távol-keleti embereket, tartsák tiszteletben az európai gasztronómiai hagyományokat, de az állatvédő inkább későire sikerült áprilisi tréfának gondolja a meghökkentő hirdetést. Állatbarátok ezrei szeretnék hinni: csakugyan pihent agyú emberek ízléstelen jópofáskodásáról van szó. (Népszava)

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.