Budapest újratöltve - trendek, kultúra és gasztronómia a városban

A WeLoveBudapest egy trendhagyó konferencián mutatja be Budapest progresszív, lassan metropolisszá avanzsáló jellegét a magyar főváros úttörő arcaival karöltve.

A blokkokban 3-4 stílusirányzat képviselői fognak megszólalni 10 perces előadások keretében, egy-egy közös tematikát kivesézve. A blokkok végén lehetőség van szabad beszélgetésre, a közönség soraiban mindenki felteheti és felvetheti kérdéseit. A rendhagyó konferencia-beszélgetést egy borkóstoló zárja, ahol kötetlenül beszélgethetnek a résztvevők és megismerhetik a WeLoveBudapest tagjait.

A konferencia időpontja: 2011. október 6. (csütörtök) 13.00-18.00
Regisztráció: 2011. október 5-ig 12.00-ig az [email protected] e-mail címen.
Helyszín:  Continental Hotel Zara Superior Hungária terem
Részvételi Díj: A konferencia ingyenes, a részvétel regisztrációhoz kötött az [email protected] e-mail címen.
Akiket várnak: A városi turizmus, városfejlesztés, gasztronómia, kultúra, design, szolgáltatások képviselői és minden érdeklődő, akik elkötelezettek Budapest fejlődése mellett.

A konferencia blokkjai:

13.00-13.15: Bemutatkozik a WeLoveBudapest

13.15-14.30: Városban

Jakab Gábor - Continental Hotel Zara Superior, Értékesítési igazgató  
Egyéni utak, online foglalások vs. szervezett utak

Gauder Péter - Studio Metropolitana NKft, Igazgató
Budapest helye Európában: hogyan lesz progresszív metropolisz Budapestből?

Maróthy Judit - Budapest Underguide, Ügyvezető Igazgató
Under/Guide: Megváltozott utazási szokások az élmény alapú városnézés jegyében

Burai Edina, Gál Emese - Program Deluxe, Ügyvezetők
Budapest Deluxe: Budapest, mint a következő luxus desztináció?

Weber Mario -CityTour Hop on Hop off Kft, Ügyvezető Igazgató
A Hop-on hop-off városnézés sikere és ellentmondásai

14.30-15.30: Gasztronómia

Bíró LajosBock Bisztró, Társtulajdonos, Executive Chef
A magyar gasztrotérkép: Hagyomány és evolúció

Benkő Zoltán - Laci!Pecsenye?, Innio Borbár, Társtulajdonos
Bor és a Főváros: Budapest, mint borbár nagyhatalom?

Gianni Annoni - Trattoria Pomo D'oro étterem, Társtulajdonos
Stílus és Minőség: Gasztronómia fejlődése Magyarországon olasz szemmel

Nagy Zoltán - Boutiq Bár, Tulajdonos
A bárkultúra útkeresése: Szolgáltatás/Minőség vs. Konvenciók/Árszínvonal 

15.30-15.45 Szünet

15.45-17.00: Kultúra és Szórakozás

Nyúl Erika - MÜPA,  Ügyfélkapcsolati vezető
A kultúra fogyasztása: Hogyan tud a magyar előadóművészet turistákat vonzani?

Ács Zoltán - Design TerminálKreatív Igazgató
Magyar designerek és a piac: Nagy piac kicsi profit?

Zsendovits Ábel - Szimpla Kert, Társtulajdonos
Romkocsmák, mint hungarikumok és brandteremtő szereplők

Csókay Gergely - 4BRO Bisztró, Ötkert, Budapest Fridge Fesztivál, Társtulajdonos
Közösségépítés és az új típusú marketing sikere a szórakoztatóiparban

17.00-18.00 Trends (Angol nyelven)

William Clothier - Brody House, Co-Owner
Preserving and creating values in Budapest Architecture and Social Life

Artist Robinson - Raleigh Studios, Head of Productions

New Star on the Horizon: Is Budapest the new capital of the CEE film production?

Bognár Botond – Villa Budapest, Owner

Culture and Development: Putting Budapest on the map of Contemporary Art

András Simonyi – Former Hungarian Ambassador to the United States (2002-2007)

Rocking the Capital: How did the music change the way people think about Budapest?

18.00- Kötetlen beszélgetés, borkóstoló a Bolyki Pincészet és az Etyeki Kúria boraival

A konferencia programja pdf formátumban letölthető oldalt, a letölthető fájloknál, vagy ide kattintva. 


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.