A Cívishír információja szerint a debreceni Fandango Étterem séfje, Breitenbach Rezső nem adta alább az aranyéremnél.
– A versenyzők több kategóriában mérhetik össze tudásukat és kreativitásukat. Én „A”, vagyis hidegkonyhai kategóriában igyekeztem legjobb tudásom szerint teljesíteni a versenykiírást: egy nyolcszemélyes dísztálat és úgynevezett fingerfood-okat kellett készíteni, hideg és meleg kivitelben – magyarázza a még jelenleg is a luxemburgi versenyen tartózkodó mesterszakács.
Menüje a következő volt:
8 személyes dísztál
- Rostonsült vörös tonhalfilé, bazsalikomos chilis mártással, kapros édesburgonyával, színes babterinnel
- Tiszai harcsaderék sültpaprikás vinegrettel, paradicsomos lótuszgyökérrel, csírasalátával
- Marinált lazac tengergyümölcseivel, joghurtos metélőhagyma-mártással, kertek zöldségeivel, gombás sáfrányos szójabab sajttal
Finger Food
Hideg:
- Parajos palacsintával töltött tofugolyó céklazselében, vöröslencse -salátával
- Tonhal tengeri fogassal, szférikus joghurtos avokádóöntettel, marinált zöldspárgával
Meleg:
- Sonkával sült fürjcomb gombás zöldségfelfújttal, bazsalikomos paradicsomraguval
- Rostonsült tintahal mediterrán zöldségraguval töltve, párolt bébipolippal, japánmorzsában sült lilahagymával. (forrás: Cívishír)