Culinary World Cup 2010 - A második nap

Tovább zajlanak a 2011-es Culinary World Cup küzdelmei Luxembourgban. Újabb magyar eredményekről számolnak be a hírportálok.

A verseny vasárnapi eredményeiről csak nagyon hiányos információk érkeznek. A Nemzeti Katonai Válogatott saját honlapján adta közre a hírt, hogy hidegkonyhai versenymunkáját ezüstéremmel jutalmazta a zsűri. Úgy, ahogy a Nemzeti Válogatottnak is, nekik is egy 3x4 méteres asztalon kell prezentálniuk versenymunkájukat, mely az előírások szerint egy egyhetes (7 napos) 3 fogásos menü. Feszített tempóban dolgoztak éjjel-nappal, hogy a verseny reggelén 5 órakor megérkezzenek a helyszínre, ahol 3 óra állt rendelkezésükre, hogy mindent megfelelően feltálaljanak a versenyasztalra.

Törőcsik Zoltán gádorosi származású mesterszakács, aki jelenleg Svédországban dolgozik, az "A" kategóriás egyéni versenyben aranyérmet érdemelt ki. Ebben a versenyben a feladat egy 8 személyes hideg bankett tál, hatszemélyes bankett tál 4 különböző fingerfood-dal, vagy tapas-szal, melyből kettő hidegen készülő hidegen tálalt, kettő pedig melegen készülő és hidegen tálalt. Ugyanebben a kategóriában Horváth Ferenc és Nyári János ezüstérmes minősítést szerzett.

Varga Károly a D1 kategóriába (artisztika) arany, Hódos Krisztián ezüst minősítést kapott. (forrás: mngsz.com - egy korábbi hír szerint Hódos Krisztián bronzérmes lett).

Jakab Tamás B kategóriában diplomával térhet haza.

A vasárnap induló többi magyar versenyzőről eddig nem kaptunk információt.

A hir6 információja szerint egyébként az ezüstérmes Nyári Jánost majdnem „elhagyták" a kiutazás során. Az egyik sofőrcsere után a busz megindult, ám a séf lemaradt a járatról, ráadásul telefonja is a járműven volt. Egy világbajnokságon is irigylésre méltó sprint után sikerült utolérnie a buszt, később derült ki, hogy a többiek ezzel a tréfával köszöntötték születésnapja alkalmából. Az ünnepelt a „sokkot" kiheverve köszönte meg az ajándékot, de erős a gyanú, hogy visszavágásra készül.

Az érmek színe nem helyezést, hanem kategória minősítést takar. A pontos helyezési számokat a teljes, hivatalos eredménylista közzététele után tudjuk közölni. (forrás: beol.hu / mngsz.com)


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.