Culinary World Cup 2010 - A magyar eredmények

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) honlapjára ma reggel felkerültek a magyar versenyzők ismert eredményei.

Íme az eddigi leghivatalosabb eredménylista a magyar versenyzők szerepléséről:

 

A Culinary World Cup (Világkupa) nyertese

VARGA KÁROLY

 

Aranyérmet kapott

a Nemzeti Junior Csapat

Törőcsik Zoltán (A kategória – hidegkonyha)

Urbán Tibor (A kategória - hidegkonyha)

Breitenbach Rezső (A kategória – hidegkonyha)

Rédai Attila (A kategória - hidegkonyha)

Varga Károly (A kategória - hidegkonyha)

Gonda Attila (A kategória - hidegkonyha

Varga Károly (D1 kategória - hidegkonyhai artisztika)

Veress Ferenc (D1 kategória - hidegkonyhai artisztika)

Magyar Szabolcs (D1 kategória - hidegkonyhai artisztika)

Urbán Tibor (D1 kategória - hidegkonyhai artisztika)

Szabó László (D1 kategória - hidegkonyhai artisztika)

Szíjártó Balázs (D1 kategória - hidegkonyhai artisztika)

Varga Károly (D1 kategória - hidegkonhyai artisztika)

Erdős Hanna (D2 kategória - cukrászati artisztika)

Breitenbach Attila

 

Ezüstérmet kapott

a Nemzeti Felnőtt Válogatott (hidegkonyha)

a Nemzeti Felnőtt Válogatott (melegkonyha)

a Nemzeti Katona Válogatott (hidegkonyha)

a Nemzeti Katona Válogatott (melegkonyha)

Horváth Ferenc (A kategória - hidegkonyha)

Nyári János (A kategória - hidegkonyha)

Veress Ferenc (A kategória - hidegkonyha)

Mayer Tibor (A kategória - hidegkonyha)

Törőcsik Zoltán (A kategória - hidegkonyha)

Tímár Albin (A kategória - hidegkonyha)

Jakab Tamás (B kategória) - diploma

Toldi József (B kategória)

Hódos Krisztián (D1 kategória - hidegkonyhai artisztika)

Takács József (D1 kategória - hidegkonyhai artisztika)

Szabó László (D1 kategória - hidegkonyhai artisztika)

Tóth Annamária (D2 kategória - cukrászati artisztika)

Magyar Szabolcs (D1 kategória - hidegkonyhai artisztika)

Pavlicsek Csaba (D1 kategória - hidegkonyhai artisztika)

Tamás Gábor (D1 kategória - hidegkonyhai artisztika)

Molnár Péter (D1 kategória - hidegkonyhai artisztika)

Bezovics Judit (D1 kategória - hidegkonyhai artisztika)

a Békés Megyei Culinary Team 1. (regionális csapat)

 

Bronzérmet kapott

Rimóczi László (D2 kategória)

Kovács János (D2 kategória)

Tamás Gábor (D1 kategória - hidegkonyhai artisztika)

Molnár Péter (D1 kategória - hidegkonyhai artisztika)

Kígyósi János (D1 kategória - hidegkonhyai artisztika)

Németh Tibor (B kategória)

Takács Bernadett

Veress Ferenc

Göldner Tiborné (D2 kategória - cukrászati artisztika)

Erdős Hanna (D2 kategória)

a Békés Megyei Culinary Team (regionális csapat)

 

Diplomát kapott

Borda Attila (B kategória)

Bezovics Judit (D1 kategória - hidegkonyhai artisztika)

Pavlicsek Csaba (D1 kategória - hidegkonyhai artisztika)

Kígyósi János (D1 kategória - hidegkonyhai artisztika)

Takács József (D1 kategória - hidegkonhyai artisztika)

Farkas Bálint

 

A Culinary World Cup pontozásának rendszere a következő volt:

A zsűri maximálisan 100 pontot adhatott a versenymunkára.

Aranyérmet kaptak a 90 pontnál többet elérő versenyzők, ezüstérmet a 80-89 pontot szerzők, bronzérmet pedig a 70-79 pont közötti munkák. Az 50 pont felett teljesítők Diploma jutalomban részesültek.  Amennyiben a szervezők nyilvánosságra hozzák a teljes eredménylistát, azonnal közöljük a magyar versenyzők helyezési számait is!


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.