Ebbe a szállodába menjen, ha nem tud aludni!

Az állandó téli sötétségtől sokan fáradtak Svédországban, és forgolódnak az ágyaikban. Ezt a hátrányt persze előnnyé lehet formálni, ha valamelyik hotellánc egy szállodát éppen az alvás jegyében nyit meg- írja laptársunk, a Privátbankár.

A legnagyobb svéd szállodalánc, a Scandic gondolt egy nagyot, és elhatározta, kihasználja az ország nemzeti-földrajzi adottságát. Svédország „legálmosítóbb” szállodája a fővárosi Scandic Parkban nyílt meg, ahol a vendégeket pizsamában viselő személyzet fogadja a recepción. A turisták exkluzív alváskoncerteken vesznek részt, amelyhez szakemberek válogatják ki a speciális andalító zenét. Ha éppen alvászavarban szenvednének, különféle pihenési-szunyókáló tippeket kapnak az inszomnia szakértőitől.



Álmodtak egy merészet. Fotó: Tripadvisor

Viccesnek tűnnek a hálósipkás recepciósok, de garantálható a szokatlan öltözék sikere. Senki nem fogja szégyellni, aki beesik a bőröndjével, hogy álmos, fáradt, vagy éppen képtelen aludni. A lobbiban pizsamában dolgozó személyzet fogadja a vendégeket, a két alvásbarát napon végig ők kalauzolják majd őket. Ha mégsem tudnának elaludni, akkor esznek-isznak, ugyanis berendezkedtek az éjszakai vendéglátásra. A szálloda saját speciális „felszerelésű” éjjeliszekrényt helyezett el a szobákban.

DJ, pszichológus és coach segít

A rendezvény ideje alatt a vendégek pszichológusok podcastját hallgathatják meg, akiknek ez a szakterülete, de nem hiányzik az alvásszakértő coach sem. Mindketten a legjobb alvási tanácsaikat osztják meg a remélhetően már álmos vendégsereggel.

Napközben és este több alváskoncertet rendeznek. A speciális zeneszámokból Johanna Knutsson, DJ és zenei szakember válogat, miközben a közönség fekszik az ágyaiban. Johanna korábban nemcsak Svédországban, de Los Angelesben és Berlinben is szervezett hasonló zenei eseményt.

Hogy otthon is nyugodtan aludjanak

Svédország legújabb, „alvó” szállodája arra szeretné ösztönözni az embereket, hogy kreatív és örömteli módon tekintsenek az alvási szokásaikra, sőt, minél többet tanuljanak azokból – mondta Mikaela Björkander, a Scandic Hotels marketingmenedzsere. Hozzátéve: meghívott szakembereikkel szeretnék a legjobb feltételeket biztosítani vendégeiknek ahhoz, hogy náluk, de saját otthonukban is nyugodtabban aludjanak.

A sajátos, fanyar ötlet tipikusan svéd: a hátrányból előnyt kovácsolni és felfedezni a ma még kihasználatlan adottságokat. Azokban a hónapokban ugyanis, amikor szinte csak egy-két órára megy le a nap, könnyű szabadtéri programokat szervezni…

Elek Lenke

privátbankár


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?