A METRO Vevőakadémián tartott tájékoztatón, ahol a tehetséges séf bemutatta a márciusi verseny két alapanyagát, a doveri nyelvhalat és a szabad tartású csirkét, elmondták, hogy felkészülését egy héten át a 2009-es Bocuse d'Or norvég győztese, Geir Skeie támogatta.
Széll Tamás 2003-ban megnyerte a hazai Chaîne des Rôtisseurs szakácsversenyt és képviselte Magyarországot a dél-afrikai döntőn. 2008-ban és 2010-ben a Hagyomány és Evolúció
szakácsversenyt nyerte meg.
A sajtótájékoztatón bemutatkozott Kolonics Zoltán, a Gerbeaud cukrászda kreatív cukrászvezetője is, aki jelenleg a Coupe du Monde de la Pâtisserie cukrászversenyre készül. Így a versenyek történelme során első alkalommal mondható el, hogy a Bocuse d'Or
szakácsversenyre és a Coupe du Monde de la Pâtisserie cukrászversenyre egy házból mennek versenyzők Magyarországról.