„Együnk egymásért!” - program vendéglátóhelyek számára

Október 16. és 31. között az Élelmiszerbank adománygyűjtő programot szervez vendéglátóhelyek közreműködésével – csatlakozzon Ön is!

Október 16. az Élelmezés Világnapja, egyben az Élelmiszerbanknál (melynek fő profilja a fennmaradó/lejárat közeli/külalakhibás, stb. élelmiszerkészletek eljuttatása a rászorulókhoz) a téli időszakra való felkészülés kezdete, amikor is több százezer ember élelmezését kell segítenünk az országban.  Szerencsére elérhető élelmiszerkészlet van bőven, hiszen az élelmiszerláncban még mindig több ezer tonnányi élelmiszer kerül megsemmisítésre, amelynek egy részét időben történő beavatkozással meg tudjuk menteni és el tudjuk juttatni az arra rászorulóknak. Ehhez azonban pénzre is szükségünk van, hogy a logisztikai költségeket fedezni tudjuk. Az Élelmezési Világnapot követő 2 hétben az Élelmiszerbank biztonságos működéshez szükséges anyagi forrásainkat szeretnénk bővíteni, az akcióban résztvevő vendéglátóhelyek vendégeinek bevonásával.

Olyan partnereket keresünk, akik az „Együnk egymásért” Adománygyűjtő Program vendéglátóiként lehetővé teszik az Élelmiszerbank számára egy karitatív promóció megvalósítását. A promóció lényege, hogy október 16. és 31 között, adott (vendéglátó által meghatározott) időszakokban (amely nem csúcsidőszak, például hétköznap délután/este) hívunk meg közösen vendégeket, akik a fogyasztásért teljes árat fizetnek, melynek egy bizonyos (a vendéglátóhely által meghatározott) százalékát az Élelmiszerbank kapja meg támogatásként.
 
Az akciót október folyamán kommunikációs kampány is kísérni fogja, melynek célja, hogy minél több vendég csatlakozzon majd a programhoz. A program kommunikációját – beleértve a helyi kommunikációjához szükséges POS anyagokat és az Internetes megjelenést is - az Élelmiszerbank biztosítja.

Ha Ön is hisz az Élelmiszerbank céljaiban, és szeretné tevékenyen támogatni, akkor kérjük, hogy csatlakozzon a programhoz. Bízunk benne, hogy az „Együnk egymásért” program sikeres lesz, és megfelelő alapokkal tudunk nekivágni a téli szezonnak. Ehhez minden apró segítség számít, hiszen az Élelmiszerbank az élelmiszert nem veszi, hanem „menti”, így már kb 2000 Ft-ból tudjuk biztosítani egy család egy teljes havi élelmiszerszükségletét!

Amennyiben kérdései vannak, akkor kérjük, hogy keresse Lőrincz Edinát a [email protected] címen, vagy a 06/30/842-6225-as számon.

Várjuk előzetes visszajelzését, mely után további információkat küldünk a megvalósítás részleteivel kapcsolatosan.

www.elelmiszerbank.hu


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.