A James Beard Foundation életműdíját május 7-én veheti át az ismert séf New Yorkban. Wolfgang Puck korábban már többször is részesült a neves alapítvány különböző elismeréseiben: ő az egyetlen, aki kétszer is megkapta a legkiválóbb séfnek járó díjat (Most Outstanding Chef Award).
Az életműdíjra mesterszakácsként és "vendéglősként" mutatott tehetsége révén találta érdemesnek az alapítvány, valamint azért, mert Puck forradalmasította az amerikai szakácsok gondolkozását a gasztronómiáról - emelte ki Susan Ungaro, a szervezet elnöke.
Puck, akinek konyhája vegyíti a klasszikus francia technikát a szezonális és helyi különlegességekkel, a kaliforniai konyhaművészet arca lett. Az osztrák születésű férfi 1975-ben költözött Los Angelesbe, 1982-ben nyitotta meg Spago nevű éttermét, mind a mai napig erről ismerik a legjobban.
Manapság már húsz étterme van az Egyesült Államokban. (forrás: Női Téma)