Elképesztő újdonság, vagy marketingkamu? Itt az orgazmusbor!

A teljes nevén G-pont@grófbuttler.húúú voltaképp kadarka bor, de a különlegesen jó alapanyagnak és a rafinált borkészítési eljárásnak köszönhetően több annál. Hogy pontosan mi? Ismerkedjünk meg vele a pink.hu útmutatásai szerint!

Az ismerkedést, vagyis a borkóstolást a látvánnyal illik kezdeni. Teljesen felesleges a borsznobokhoz hasonlóan úgy átnézni a poháron, mint ahogy a füstös üvegen keresztül szemléljük a napfogyatkozást, de azért vegyük szemügyre, mennyire tiszta, tükrös, illetve milyen színekben pompázik a kortynyi nedű. Ez esetben világos rubinvörös színt, tüzes, de nem túlságosan mély árnyalatokat látunk. A gyönyörködést folytassuk a szertartásos pörgetéssel, ami után a folyadék nem siet vissza, hanem mint egy ígéretes előjáték, úgy kelleti magát. Kivár, és szinte kéjes lassússággal csorog gyönyörű templomablakokat rajzolva a pohár falára, ahogy azt az édesebb borok szokták. A bor befogadása az illatokkal folytatódik. Ha megpróbáljuk behunyt szemmel komponenseire bontani az érzetet, kitűnik a rózsa és leander, a keleti fűszerek illata, de felfedezhetünk benne gyümölcsös aromákat is, különösen cseresznyét. Amikor végre eljutunk az ízleléshez; tisztelettel közelítsünk a borhoz: az első korty olyan legyen, mint az első csók. Élvezzük ki minden pillanatát az ajkunkkal, csorgassuk végig a bort nyelvünk minden ízlelőbimbóján, szürcsölgessük, éljük meg az ízeket. Az ízeket, amelyekből lédús, egzotikus gyümölcsök bújnak elő, és amelyek egy kevés csokoládéval búcsúznak - írja a pink.hu.

Van persze olyan helyzet, amikor ez az egész kóstolásos-értékeléses ceremónia kihagyható, hiszen ki akar kiegyensúlyozott savakról szavalni egy szerelmi légyotton. A bort ugyanis különleges alkalmakra, leginkább kettesben elköltött találkákra szánták a készítők. Úgy gondolták, hogy korra, hajszínre és minden másra tekintet nélkül bármely nő elcsábítható vele. A G-pont bizonyos tulajdonságai valóban feljogosítanak erre a fajta optimizmusra, hiszen az édes borok képesek gyorsan buja hangulatba hozni bárkit. Ennek oka, hogy a borban található gyümölcscukor a szervezetben gyorsan alkohollá alakul, ami fejbe kólintja az óvatlan fogyasztót. Ettől persze még lesznek olyan hölgyek, akik elvből nem isznak alkoholt, vagy akik másfajta borokra esküsznek. Rajtuk kívül azonban valóban minden lány, asszony és egyéb nőnemű teremtés szeretni fogja a G-pontot, pláne, ha a férfi igazi ínyencségekkel ágyaz meg neki. Ez a kézműves remek ugyanis azon ritka borok egyike, amely csodásan harmonizál a csokival, igaz, elsősorban a magas kakaótartalmú, kevéssé édes egyedekkel. A szerelem, bor, csokoládé hármasát pedig könnyű szeretni, még akkor is, ha nem nő az ember.

A médiatörvény által szabott határokig szerkesztőségünk szívesen fogad beszámolókat mindazoktól, akik már kipróbálták az orgazmusbort! (forrás: pink.hu)


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.