Az ismerkedést, vagyis a borkóstolást a látvánnyal illik kezdeni. Teljesen felesleges a borsznobokhoz hasonlóan úgy átnézni a poháron, mint ahogy a füstös üvegen keresztül szemléljük a napfogyatkozást, de azért vegyük szemügyre, mennyire tiszta, tükrös, illetve milyen színekben pompázik a kortynyi nedű. Ez esetben világos rubinvörös színt, tüzes, de nem túlságosan mély árnyalatokat látunk. A gyönyörködést folytassuk a szertartásos pörgetéssel, ami után a folyadék nem siet vissza, hanem mint egy ígéretes előjáték, úgy kelleti magát. Kivár, és szinte kéjes lassússággal csorog gyönyörű templomablakokat rajzolva a pohár falára, ahogy azt az édesebb borok szokták. A bor befogadása az illatokkal folytatódik. Ha megpróbáljuk behunyt szemmel komponenseire bontani az érzetet, kitűnik a rózsa és leander, a keleti fűszerek illata, de felfedezhetünk benne gyümölcsös aromákat is, különösen cseresznyét. Amikor végre eljutunk az ízleléshez; tisztelettel közelítsünk a borhoz: az első korty olyan legyen, mint az első csók. Élvezzük ki minden pillanatát az ajkunkkal, csorgassuk végig a bort nyelvünk minden ízlelőbimbóján, szürcsölgessük, éljük meg az ízeket. Az ízeket, amelyekből lédús, egzotikus gyümölcsök bújnak elő, és amelyek egy kevés csokoládéval búcsúznak - írja a pink.hu.
Van persze olyan helyzet, amikor ez az egész kóstolásos-értékeléses ceremónia kihagyható, hiszen ki akar kiegyensúlyozott savakról szavalni egy szerelmi légyotton. A bort ugyanis különleges alkalmakra, leginkább kettesben elköltött találkákra szánták a készítők. Úgy gondolták, hogy korra, hajszínre és minden másra tekintet nélkül bármely nő elcsábítható vele. A G-pont bizonyos tulajdonságai valóban feljogosítanak erre a fajta optimizmusra, hiszen az édes borok képesek gyorsan buja hangulatba hozni bárkit. Ennek oka, hogy a borban található gyümölcscukor a szervezetben gyorsan alkohollá alakul, ami fejbe kólintja az óvatlan fogyasztót. Ettől persze még lesznek olyan hölgyek, akik elvből nem isznak alkoholt, vagy akik másfajta borokra esküsznek. Rajtuk kívül azonban valóban minden lány, asszony és egyéb nőnemű teremtés szeretni fogja a G-pontot, pláne, ha a férfi igazi ínyencségekkel ágyaz meg neki. Ez a kézműves remek ugyanis azon ritka borok egyike, amely csodásan harmonizál a csokival, igaz, elsősorban a magas kakaótartalmú, kevéssé édes egyedekkel. A szerelem, bor, csokoládé hármasát pedig könnyű szeretni, még akkor is, ha nem nő az ember.
A médiatörvény által szabott határokig szerkesztőségünk szívesen fogad beszámolókat mindazoktól, akik már kipróbálták az orgazmusbort! (forrás: pink.hu)