Elkészült az Aura Wellness Komplex

Wellness-részleggel bővült a Napfény Üdülőszövetkezet Zalakaroson, a létesítményt pénteken adták át.

A mintegy 165 millió forint összköltséggel megvalósult Aura Wellness Komplex beruházáshoz a Turisztikai szolgáltatások fejlesztése Nyugat-Dunántúlon című pályázaton 50 millió forint uniós támogatást nyert el a szövetkezet. A tagok beruházást támogató, valamint előre hozott fenntartási költségeik befizetéseiből mintegy 95 millió forinttal járultak hozzá a beruházáshoz, a fennmaradó 20 millió forintot pedig hitelből fedezték - közölte az igazgatóság elnöke az MTI-vel.

Bánsági Györgyné elmondta: felújították a három épületből álló, folyosóval összekötött komplexum külső és belső környezetét, két élménymedencével több mint 400 méter alapterületű termálvizes medencét építettek ki. Családbarát környezetet hoztak létre, a vizet például a korábbi klóros eljárás helyett környezetkímélő hidrogén-peroxidos eljárással tisztítják, így a medence babaúszásra is alkalmas.

Az 1983-ban alakult Napfény Üdülőszövetkezet több mint 1500 taggal működik Zalakaroson, a tagság 57 százaléka az elmúlt 10 évben csatlakozott a szövetkezethez. Néhány évvel ezelőtt létrehozták a Napfény Hotel Karos Kft.-t, a cég az üdülőszövetkezettel közösen az elmúlt évben 208 millió forintot meghaladó árbevétel mellett 14 millió forint eredményt ért el - ismertette az adatokat az igazgatóság elnöke, aki egyben a cég megbízott ügyvezető igazgatója.

Az országban tíz helyen működő hat nagy üdülőszövetkezet a 80-as évek elején alakult, azon családok beruházásaként, akik nem tudtak vagy nem akartak egyéni nyaralót építeni. Az építtetők és a későbbi vásárlók tagjai lettek a szövetkezetnek, így örökölhető üdülőhasználati jog tulajdonosává váltak.

A tagok évente váltakozó időpontban, 2-4 hetes üdülési jogot vásárolnak, az apartmanokat más-más évszakban veszik igénybe. Az üdülő használatért a tagok fenntartási díjat fizetnek.

Az elnök tájékoztatása szerint a nonprofit szervezetként működő szövetkezetek a tagdíjak mérséklése érdekében az apartmanok 25-35 százalékát szállodaként működtetik, így a szálláshelyeket szabadon tudják értékesíteni.

Az üdülőszövetkezetek meghatározó szerepet játszanak az idegenforgalomban, a belföldi vendégéjszakák 8-9 százalékát jelentik - hangsúlyozta Bánsági Györgyné.

Forrás: MTI


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.