Ez történt a Hogatec-en

Összesen tizenhat ország 403 cége állított ki a Hogatec-en. A 29 ezer szakmai látogató jóval kevesebb, mint amennyit legutóbb, két évvel ezelőtt regisztráltak. Ennek ellenére a kiállítók többsége elégedett, mert a látogatók zöme beszerző vagy beruházások döntéshozója volt. S nem csak belföldi cégek részéről érdeklődtek, hanem a szomszéd országokból és Kelet-Európában nagy számú üzletember váltott belépőjegyet.

Gérard Depardieu a Metro 600 négyzetméteres standjára kapott meghívást, ahol a kereskedelmi vállalat bor és kávé értékesítéséhez kínált új megoldásokat, azon kívül pedig nagy konyhák hatékony működését szolgáló technológiai rendszereket mutatott be.

A 61 éves francia filmsztár mágnesként vonzotta az érdeklődők tömegét. Botra támaszkodva érkezett, nemrég történt motorkerékpár-balesete miatt:

- Szenvedélyes bortermelő vagyok. A Loire-völgyi Anjou megyében 25 hektárral kezdtem, és most 100 hektárnál tartok. Minden munkafolyamatot kézzel végzünk – mondta büszkén. – A borászatot nem formális keretek között tanultam. Csak ellestem, mit csinálnak mások, ahogyan azt a színészetnél is tettem.

2006 Anjou AOV Viellies Vignes nevű borát a következő szavakkal mutatta be:

- Ez a bor nem halad a divattal. Olyan embereknek való, akik szívesen isznak bort szomjúság ellen. Ezt nyugodtan kortyolgathatják végig, az egész étkezés alatt. Nem kap tőle fejfájást senki. Éttermeim is vannak, mert nem csak a finom borokat szeretem, hanem a finom ételeket is. De nem a luxust, hanem az egyszerű konyhát kedvelem, ahol jó minőségű alapanyagokat használnak.

Kávé, reggeli és brunch, iskolai étkeztetés

A Hogatec szakmai rendezvényei közül a vendéglátóipari értékesítés ösztönzéséhez adott fontos impulzusokat a kávé-bemutató. A nyers kávé, pörkölés, mérés, darálás bemutatása mellett húsz különböző géppel készítettek olasz, francia és más presszó kávékat, filteres és más variációkat. A sokféle íz, a találékony gépek elismerésre késztették a csészékből kóstolgató érdeklődőket.

- Fenntarthatóan nagy forgalmat csak kifogástalan minőséggel lehet elérni – foglalta össze a lényeget a gépeket forgalmazó német Ozcaffe cég igazgatója Anna Elizabeth Henkes a helyszínen.

A szállodai vendéglátás eredményességére összpontosított a reggeli és brunch bemutató. Egy szállodai étterem 300 négyzetméteres modelljén mutatták be, hogyan nézhet ki a vendégek számára attraktív, ugyanakkor költségek szempontjából rentábilis büfé-asztal.

Itt megkóstolhattak a látogatók néhány új terméket is. Mellettük a kiállított technológiai innovációk többsége a konyhák hatékony energiafelhasználását célozta.

Nagy sikert aratott, kiemelkedően sok érdeklődőt vonzott a vásár mind az öt napján tartott szeminárium az iskolai étkeztetésről. A projekt egyik gazdája, Észak-Rajna-Vesztfália tartomány iskolai étkeztetésének koordinátora, Wulff Boedeker így vont mérleget:

- Kísérletképpen vettük be a témát a Hogatech programjába. Kellemesen meglepődtünk, milyen nagy érdeklődés nyilvánult meg az előadások és a főzési bemutatók iránt. Úgy látszik, ahogyan növekszik az egész napos iskolák száma, úgy nyílnak mind vonzóbb üzleti lehetőségek az otthonon kívüli étkezés növekedése számára.

 


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.