Gérard Depardieu a Metro 600 négyzetméteres standjára kapott meghívást, ahol a kereskedelmi vállalat bor és kávé értékesítéséhez kínált új megoldásokat, azon kívül pedig nagy konyhák hatékony működését szolgáló technológiai rendszereket mutatott be.
A 61 éves francia filmsztár mágnesként vonzotta az érdeklődők tömegét. Botra támaszkodva érkezett, nemrég történt motorkerékpár-balesete miatt:
- Szenvedélyes bortermelő vagyok. A Loire-völgyi Anjou megyében 25 hektárral kezdtem, és most 100 hektárnál tartok. Minden munkafolyamatot kézzel végzünk – mondta büszkén. – A borászatot nem formális keretek között tanultam. Csak ellestem, mit csinálnak mások, ahogyan azt a színészetnél is tettem.
2006 Anjou AOV Viellies Vignes nevű borát a következő szavakkal mutatta be:
- Ez a bor nem halad a divattal. Olyan embereknek való, akik szívesen isznak bort szomjúság ellen. Ezt nyugodtan kortyolgathatják végig, az egész étkezés alatt. Nem kap tőle fejfájást senki. Éttermeim is vannak, mert nem csak a finom borokat szeretem, hanem a finom ételeket is. De nem a luxust, hanem az egyszerű konyhát kedvelem, ahol jó minőségű alapanyagokat használnak.
Kávé, reggeli és brunch, iskolai étkeztetés
A Hogatec szakmai rendezvényei közül a vendéglátóipari értékesítés ösztönzéséhez adott fontos impulzusokat a kávé-bemutató. A nyers kávé, pörkölés, mérés, darálás bemutatása mellett húsz különböző géppel készítettek olasz, francia és más presszó kávékat, filteres és más variációkat. A sokféle íz, a találékony gépek elismerésre késztették a csészékből kóstolgató érdeklődőket.
- Fenntarthatóan nagy forgalmat csak kifogástalan minőséggel lehet elérni – foglalta össze a lényeget a gépeket forgalmazó német Ozcaffe cég igazgatója Anna Elizabeth Henkes a helyszínen.
A szállodai vendéglátás eredményességére összpontosított a reggeli és brunch bemutató. Egy szállodai étterem 300 négyzetméteres modelljén mutatták be, hogyan nézhet ki a vendégek számára attraktív, ugyanakkor költségek szempontjából rentábilis büfé-asztal.
Itt megkóstolhattak a látogatók néhány új terméket is. Mellettük a kiállított technológiai innovációk többsége a konyhák hatékony energiafelhasználását célozta.
Nagy sikert aratott, kiemelkedően sok érdeklődőt vonzott a vásár mind az öt napján tartott szeminárium az iskolai étkeztetésről. A projekt egyik gazdája, Észak-Rajna-Vesztfália tartomány iskolai étkeztetésének koordinátora, Wulff Boedeker így vont mérleget:
- Kísérletképpen vettük be a témát a Hogatech programjába. Kellemesen meglepődtünk, milyen nagy érdeklődés nyilvánult meg az előadások és a főzési bemutatók iránt. Úgy látszik, ahogyan növekszik az egész napos iskolák száma, úgy nyílnak mind vonzóbb üzleti lehetőségek az otthonon kívüli étkezés növekedése számára.