Tömeges ételmérgezés történt az év elején a sztárszakács Heston Blumenthal éttermében, a Fat Duck-ban. A London melletti Brayben található éttermet február végén ideiglenesen be kellett zárni, miután két hónap alatt 529 vendég panaszkodott hányásra, és hasmenésre, miután a vendéglőben ettek. A hivatalos vizsgálat eredményei szerint a rosszulléteket a norovírus okozta, amely feltehetően fertőzött osztrigával került az asztalokra.
A HPA vizsgálata kiderítette, hogy a kagylók nem az étteremben, hanem már a beszerzési forrásnál fertőződtek meg a vírussal, valószínűleg szennyvíz miatt. Az intézet közölte, hogy több olyan vendéglátóhelyen is történtek megbetegedések, amelyek ugyanarról az essexi telepről szerezték be az osztrigát, mint a Fat Duck. Az étterem szóvivője közölte: örülnek, hogy végre nyilvánosságra hozták a vizsgálat eredményeit, amely bebizonyította, hogy nem az étterem hibája miatt történtek a megbetegedések. A szóvivő emlékeztetett arra, hogy a vendégek akkor lettek rosszul, amikor amúgy is országos járvány volt.
A Fat Duck-ot 1995-ben alapította Heston Blumenthal, aki jelentős hírnévre tett szert "molekuláris gasztronómiának" nevezett módszerével, amely olyan meglepő eredményekre vezet, mint például a tojásos-szalonnás fagylalt. Az éttermet 2005-ben a világ legjobb éttermének választotta a Restaurant című szaklap nemzetközi szakácsok és étteremkritikusok szavazatai alapján, és azóta a lista második helyét foglalja el. A vendéglőbe hónapokra előre le van foglalva minden asztal. (Független Hírügynökség)