A gasztronómia hazai újjáéledése és a kulturális adottságok ötvözése adta az ötletet a szervezőknek arra, hogy új programot kínáljanak az érdeklődőknek. A vendégek nemcsak megismerhetik a különleges kézműves termékeket és ételeket, hanem részt is vehetnek ezek elkészítésében. Balatonkenesén a Katica Pékségben a hagyományos kemencében készült pékáruk készítésének folyamatát, majd a vízimalmot tekinthetik meg a turisták. A Tihanyi Termelői Piacon kézműves termékekkel találkozhatnak, ezt egy séta követ az őslevendulásban és a skanzen étterem kiállítási részein.
A Balaton-felvidék jellegzetes ételeiből elkészített ebédet az Echo Residence Karolina Fűszerkertje Étterem biztosítja konyhalátogatással egybekötve. A desszert sem maradhat el, a Karolina Kávéház gasztronómiai specialitásainak termékkínálatából válogathatnak a vendégek. Egy kellemes balatonfüredi kikötői séta után pedig a Figula Pincészet borainak kóstolása zárja a napot. A program remek kikapcsolódást nyújt a Budapestre érkező turistáknak, baráti társaságoknak, cégeknek csapatépítés céljából. A szállodák és beutaztató irodák kiválóan bővíthetik programkínálatukat ezzel a színes és tartalmas kirándulással.
Bővebb információ a program honlapján: www.gasztrokultura.hu.