Franciaország legnagyobb séfjeitől tanulhatnak főzni három napon keresztül a párizsiak a francia főváros egyik legforgalmasabb metróállomásán, a Miromesnil megállóban. A mesterszakácsok a sietős utazók kérdéseire is szívesen válaszolnak és igazi konyhatitkokat is elárulnak. A szerelvényekből az illatoktól láthatóan meglepődve kiszálló utasokat elsőként az idei év legjobb francia séfjének választott Eric Fréchon várta. A mindig rohanó párizsiak jelentős része pedig megállt és érdeklődve figyelte a bemutatót. A Michelin étteremkalauz legújabb kiadásának egyetlen új háromcsillagos séfje kedden délben kivételesen magára hagyta 120 szakácsát a francia politikusok, és elsősorban Nicolas Sarkozy államfő kedvenc éttermében, a Hotel Le Bristolban, és hóna alatt néhány alapvető hozzávalóval levonult a patinás szálloda közelében található metrómegállóba. A mesterszakács a Le Bristol étlapján is szereplő mézes vajon átsütött, majd narancslében továbbfőzött, és végül fűszeres gyümölcskenyérben megforgatott sárgarépát kínált a párizsiaknak. Míg az előkelő étterem vendégei legalább harminc eurót fizetnek a kedvelt fűszeres-édes finomságért, a séf elárulta, hogy kevesebb, mint egy euróból bárki elkészítheti magának. "Az emberek gyakran nem mernek főzni. Nekünk, séfeknek kell megmutatni, hogy nagyon egyszerű és olcsó dolgokat is könnyen el lehet készíteni" - hangsúlyozta Fréchon. Az egyik nagy üzletlánc által szponzorált eseménnyel a párizsi közlekedési vállalat (RATP) célja az, hogy a biozöldségek divatját élő francia gasztronómia alapfogásait mindenki számára elérhetővé tegye. Fréchon után két másik nagy mesterszakácstól, Patrick Bertrontól és Patrice Caillault-tól tanulhatnak főzni a párizsi metró utasai. Szerdán a káposzta, csütörtökön pedig a burgonya ígérkezik a receptek legfőbb összetevőjének. (MTI)
Francia séfek tartanak főzőtanfolyamot a metróban
Franciaország legnagyobb séfjeitől tanulhatnak főzni három napon keresztül a párizsiak a francia főváros egyik legforgalmasabb metróállomásán, a Miromesnil megállóban.
Művészet és vendéglátás a Káli-medencében
A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?
A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest
480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra
A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban
A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése
A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten
A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével
A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata
A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat
A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.