Ismét meghirdetik az újpesti uszodát

Megadta a Fővárosi Közgyűlés az előzetes hozzájárulást a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt.-nek, hogy újabb nyilvános pályázatot írjon ki az Újpesti Gyógyfürdő és Uszodára. A fürdőingatlan minimális vételára nettó 330 millió forint lenne.

Szőke László, a BGYH vezérigazgatója arról tájékoztatta a testületet, hogy az uszoda üzemeltetését 2007-ben meg kellett szüntetni az elmaradott műszaki állapot miatt. Hozzátette: a létesítmény helyett újat kellene építeni, ami 2-3 milliárd forintba kerülne, ezt azonban a társaság nem tudja vállalni. Jelezte, hogy az épület őrzése évente 7-8 millió forintba kerül.

Az ellenzéki pártok képviselői a vitában a felújítás mellett érveltek, Wintermantel Zsolt fideszes képviselő, Újpest polgármestere pedig azt mondta: az uszoda 2007-ben még működőképes volt, de "tudatosan elsorvasztották". Azt javasolta képviselőtársainak, hogy személyesen is nézzék meg, milyen állapotban van a létesítmény.

György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes arról beszélt, hogy a BGYH szempontjából tarthatatlan a mostani helyzet, a főváros nem kényszerítheti a napi feladatokat ellátó társaságot a renoválásra.

Az újpesti uszoda eladásáról már 2010-ben döntött a főváros gazdasági bizottsága, de két nyilvános pályázat is eredménytelenül zárult.

Az ingatlan az idén április 15-én kelt vagyonértékelés szerint jelenleg nettó 330 millió forintot ér, ebből az ingatlanon lévő szolgálati lakás értéke 10,5 millió forint.
Sikeres pályázat esetén az ingatlanértékesítéssel kapcsolatos végleges adásvételi szerződés megkötéséhez a Fővárosi Közgyűlés döntését újra ki kell kérni, a létesítményben lévő szolgálati lakásra eső vételárhányad pedig a fővárosi önkormányzatot illeti meg.
A határozatot 18 igen, 12 nem és 3 tartózkodás mellett fogadta el a testület.

Forrás: MTI

Forrás: MTI Fotó: Máthé Zoltán


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.