Chris Penn, a 258 szobás londoni Ace Hotel vezérigazgatója ez év szeptember másodikán hajnali két órakor becsobbant Dovernél a vízbe, hogy 14 óra és 32 kilométer úszás után a franciaországi oldalon, Calais-ban partot érjen. Az angol szállodai topmenedzser nem mindennapi akciójával mintegy 12 ezer fontot gyűjtött a Hospitality Action nonprofit alapítvány részére, amely a vendéglátóipar nehéz sorsú résztvevőit segíti immár 1837-től. „Bárkinek, aki a szakmában dolgozik vagy dolgozott, és a dolgai rosszul alakulnak, segítséget nyújt ez a szervezet, így néha mi is igazán tartozunk annyival, hogy segítünk a nehéz sorsú kollégákon és volt kollégákon, ha módunkban áll. Szerintem ez kötelességünk” – mondta az adakozó kedvű vezérigazgató.
Penn a csatorna átúszására tíz hónapon át edzett medencében, patakokban és tengerben úszva, valamint mindennap hideg vízzel zuhanyzott, hogy hozzászokjon a 15 Celsius-fok körüli tengerhez. Az edzés mellett a diéta is fontos része volt felkészülésének: a szállodaigazgató napi menüje főként zsírban gazdag ételekből állt, hogy megfelelő zsírréteggel felvértezve induljon Franciaországba. Felszerelése egyetlen fürdőgatyából, úszósapkából, úszószemüvegből, valamint az egész testét borító kacsazsírból állt.
Forrás: www.thecaterer.com