A Brazer a KFC új, csúcskategóriás sütőiben készül, ami a grillezést ötvözi a légkeveréses technológiával, és így lehetővé teszi, hogy a csirke hozzáadott zsír nélkül, finom fűszerekben pácolva süljön. Az új sütési eljárásnak köszönhetően a csirkehús egyedülállóan friss, omlós és zamatos marad, és tápértékét is megőrzi.
A Brazer termékek bevezetése előtt a KFC jelentős beruházást hajtott végre, melynek során összes éttermét felszerelte az új, grillezésre is alkalmas, professzionális sütővel. Az új sütők a jövőben további termékek bevezetését, és a jelenlegi termékek még magasabb minőségű elkészítését is lehetővé teszik.
A most bemutatott Brazer termékcsalád egy finom ciabattával készülő szendvicsből, a tortillába tekert Brazer Twisterből és a friss Brazer salátából áll.
„A Brazer forradalmi újítás a KFC életében” – mondta Fukcius Tamás, a KFC magyarországi márkamenedzsere. „A finom, omlós grillezett csirke újat nyújt rendszeres vendégeinknek, akik ragaszkodnak a KFC-től megszokott ízekhez és magas minőséghez, de azok is élvezhetik, akik eddig nem jártak KFC-ben.”
A KFC éttermek különlegessége, hogy friss, hazai csirkehúst használnak fel. A sárvári Taravis Kft., amely az egyik legnagyobb és legmodernebb csirkebeszállító Magyarországon, hetente háromszor látja el a KFC éttermeket friss csirkehússal. „Már több mint 7 éve működünk együtt a KFC-vel a magyar piacon” – nyilatkozta Németh Zsolt, a Taravis kereskedelmi vezetője. „A KFC magas minőségi követelményeket támaszt beszállítóival szemben, és örülünk, hogy ezeknek eleget tudunk tenni. Hosszú távú együttműködésünk célja a vendégek maximális elégedettsége , ami kizárólag akkor lehetséges, ha a frissességet és a minőséget helyezzük a középpontba.”
A KFC – a Taravis mellett is – előnyben részesíti a magyar, illetve magyar termelőegységgel rendelkező beszállítókat, így a Lantmannentől rendel Magyarországon sütött zsemlét, a Móraprizmától vásárol zöldséget, de a kecskeméti Univer is szállít alapanyagot éttermeibe.
A KFC különleges, minőségi, egyedi ízvilágot képviselő csirkeételeit 2011 őszétől két új KFC étteremben is megtaláljuk. A KÖKI Terminálban nyitja meg a KFC 19. budapesti éttermét, és csaknem ezzel egyidőben, október elején kerül átadásra Magyarország második vidéki KFC étterme a szegedi Árkádban.