A franciaországi születésű chef, Daniel Labrosse hosszú éveken át Európa számos országának neves éttermében dolgozott, mielőtt feleségével, Krisztinával megnyitották 1995 novemberében éttermünket, Budapesten a VI. kerület „Szívében”.
A Chez Daniel étterem családias hangulattal várja vendégeit két éttermi helyiségében, valamint különtermében.
A provenci hangulatú belsőudvar egy kis oázis a belvárosi forgatagban. A terméskő szökőkútból csordogáló víz adja meg a teraszhelyiség alaphangulatát, melyet ezernyi cserépből, kaspóból omló, évelő virág és növény szegélyez. A fűszernövények sokfélesége árulkodik a Chef hobbijáról, s bizony nem volt még vendég, aki hibátlanul be tudta volna őket azonosítani - ha más nem az ananászzsálya, vagy éppen az illatos verbéna sokszor kifog rajtuk. A nap sárga falaknak és a sötétkék kovácsoltvas korlátoknak köszönhetően délszaki jóérzés tölti el a betérőket.
Az alapvetően francia ízlésvilágot tükröző étlap minden egyes fogása Magyarországon beszerezhető, helyi alapanyagok felhasználásával készül. Daniel reggelente teli kosárral érkezik haza a napi bevásárló körútjairól, ahol alkudozik a háztáji zöldség-gyümölcs őstermelőkkel, hogy a lehető legfrissebb ínyencségekkel lepje meg a vendégeit. A menü sűrűn cserélődik és a változtatások mindig a szezonnak megfelelő újdonságokat varázsolják asztalunkra.
Daniel vállalja kisebb, zártkörű rendezvények, vacsorák, hideg-meleg állófogadások, valamint koktélok megszervezését, lebonyolítását és gondol vegetáriánus, diabetikus vendégeire is. A havonként megrendezésre kerülő sajt-, és borkóstolóval egybekötött gasztronómiai vacsorán híres, magyar borpincék kiváló borait kóstolhatják meg a résztvevők.