Az Első Hazai Kézműves Sörfesztivál célja, hogy reflektorfénybe állítsa a lassan ismét magára találó hazai sörfõzést, és egy hétvégére összehozza a fogyasztókat, a kocsmárosokat és a sörfőzőket, hogy kóstoljanak és beszélgessenek, és szövetkezzenek a magyar sör jövője érdekében. Kulcskérdés a személyes jelenlét, ezért a szervezők ragaszkodnak hozzá, hogy a sörfőzők személyesen mutassák be a söreiket.
Május második hétvégéjén 10 hazai kisüzemi sörfőzde hoz a fővárosba, több mint 200 hordó sört. Itt lesz többek közt a messze földön híres, hétköznapokon csak Prágában és Miskolcon kapható, Tokaji Aszúval készült Korty, vagy a 10%-os békésszentandrási fekete, áfonyás sör, illetve a Főzdefeszt kedvéért dupla erõsségűre főzött Köleses Sör. A rendezvény vendége lesz az osztrák Gösser a maga utolérhetetlen szűretlen árpasörével, a Zwickllel, a rozsnyói magyar Kaltenecker többek között egy füstölt sörrel, és a világklasszisnak számító, örök kísérletezõ prágai Pivovarsky Dùm egy zöld színű, húsvéti csalános sörrel!