Korfu, Thassos, Zakynthos

Korfu, Thassos, Zakynthos

Hetven viszonteladó részvételével zajlott le a Christian Tour első katalógusbemutatója, ahol bemutatkozott az iroda csapata: Maged Erian ügyvezető, Bódis Márta irodavezető, Nyúl Miklós marketing- és értékesítési vezető, továbbá Szabó Annamária és Dunavölgyi Mátyás.

A Memento Group ki- és beutaztatással, szállodüzemeltetéssel, illetve autóbuszos szállítással foglalkozik. A kiutaztatás a Christian Tour név alatt folyik hazánk mellett Romániában, Moldáviában, Szerbiában és Lengyelországban. A romániai iroda 1997 óta működik, tavaly 35 charterláncuk volt a román piacról, számos görög és török úti célba busszal vitték az utasokat.

Magyarországról Korfut, Thassost, az olimpiai Riviérát, Pargát, Lefkadát, Krétát, a Halkidiki-félszigetet és Bulgáriát programozzák idén repülővel, illetve buszos utazással. Az idén még nem került be a kínálatba Törökország, a téli szezonban dubaji ajánlatokkal jelennek meg a piacon. Nyúl Miklóstól megtudtuk, hogy június 20-tól hétfőnként indulnak csoportjaik a Wizz Air járatain Rodoszra, ahol három–ötcsillagos garanciális, elsősorban all inclusive szállodák közül lehet válogatni. Zakynthoszra szintén a Wizz Airrel repülnek június 23-tól, csütörtökönként. A szállodakínálat hasonló, mint Rodoszon. Thassoson és Korfun 24 órás buszos utazással kínálnak három–négy csillagos szállodákat, reggelis, félpanziós vagy all inclusive ellátással. Az iroda telepített idegenvezetőkkel dolgozik a célterületeken.

Dr. Horváth Péter, a Colonnade Biztosító utasbiztosítási ágazati igazgatója az utasbiztosítás fontosságára hívta fel a figyelmet. Megtudtuk, az európai betegbiztosítási ellátást csak állami orvosi rendelőkben és kórházakban lehet igénybe venni. A terrorveszéllyel kapcsolatban kiderült, a biztosító minden olyan országban helytáll a terrortámadással kapcsolatos károkért, amelyek nem szerepelnek az utas otthonról való elindulásakor a külügy utazásra nem javasolt úti céljai között. Dénes Attila, az Aegon Biztosító néhány hete kinevezett igazgatója társaságuk tavaly bevezetett utasbiztosítási termékére hívta fel a figyelmet.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.