Krumplis hurka helyett paprikás csirkecomb – a Vendég & Hotel segít

Tudja mi az a krumplis hurka? Ha nem, nyugodtan megkérdezheti annak az ötven szegény sorsú gyermeknek bármelyikét, akik a Baptista Szeretetszolgálat jóvoltából látogattak május 27-én, csütörtökön egy napra Budapestre Sátoraljaújhelyről. Mindannyian árvízkárosultak, sokan közülük az árral elúszott szegényes lakóházak helyett a helyi iskola tornatermében, vagy a tűzoltóság épületében töltik a víz betörése óta ma is az éjszakákat.

Négy órát utaztak reggel a gyerekek a fővárosba, és mindannyian izgatottan várták az első programot: a Várban a Sándor Palota megtekintését. Majd a törökbálinti Corába vitte őket a busz, ahol a Vendég & Hotel közreműködésével és az áruházlánc segítőkész felajánlásának köszönhetően (alapanyagok, helyszín) Buday Péter mesterszakács nyolc iskolás önkéntes kukta segítségével főzött számukra ebédet: zöldséges májgombóclevest, paprikás csirkecombot spenótos raviolival és mézes bazsalikomos eperfagyi volt utána a desszert. Igen ám, de már a levesnél elkezdődtek a gondok: a gyerekek nemigen ették, merthogy nem ismerték, a májgombócot csak ide-oda tologatták a levesben. A paprikás csirkecombnál is többen megjegyezték: ők még ilyet nem ettek, ha ünnep van náluk odahaza, akkor csirke farhát kerül az asztalra. Mások a krumplishurkát emlegették – igen, jól tippel, aki azt gondolja, hogy abban máj vagy sült vér helyett kizárólag krumpli szerepel. A vaníliafagyi azonban az eperrel osztatlan sikert aratott, azt mind eltüntették a kislányok, fiúk, akárcsak a narancs üdítőt, kólát – mert ez utóbbit jól ismerték. „Ezért van szükség az iskolai gyerekprogramra”, mondta összegzésképp Buday Péter, akiben megerősítette a sátoraljaújhelyi gyerekekkel készített és általuk elköltött ebéd, hogy tovább kell járnia rendületlenül az ország iskoláit, és megismertetni az ottani konyhákkal, legfőképp pedig a gyerekekkel azokat az egészséges ételeket, amelyek kis anyagi ráfordítással ugyanúgy elkészíthetők, akárcsak a megszokott, általános, laktató, de egészségtelen gyerekmenük. Az ebéd után a gyerekeknek a pesti Állatkertben zárult a fővárosi program.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.