Kulináris ízek a kulturális fővárosban

Valódi kulináris örömöket kínál a következő hetekben a kulturális fővárosi évhez kapcsolódó programsorozat. A Pécs2010 Gasztró-élmény keretében szeptember 16-án Róma környékének ízeit ismerhetjük meg. A Régió Ízei pedig közelebbi, ám szintén izgalmas élményt kínál Somogy megye ízeinek kóstolásával.

Mind távoli tájak különlegességeit, mind közelebbi, ám ezzel együtt sem feltétlenül igazán ismert vidékek ízeit megtapasztalhatjuk a Pécs2010-hez tartozó gasztrokulturális programok révén. A Pécsi Gastro Club által szervezett Pécs2010 Gasztróélmény programsorozat az olaszországi Róma megye, míg a Gastro Artist Pécsi Férfi Főző Egyesület a Régió Ízei részeként Somogy megye ételeit és italait mutatja be.

A fiatal pécsi értelmiségiek által 2008-ban alakított Pécsi Gastro Club egyik legfontosabb célkitűzése a hazai és a nemzetközi konyhaművészet megismertetése a dél-dunántúli régió mikroközösségeivel. Az eddigi programok között szerepelt többek között a Pannon Borrégió borainak bemutatása, illetve extrém grillbajnokság rendezése, most pedig egyedi élménnyel lehetnek gazdagabbak a résztvevők, hiszen a Róma Megyei Önkormányzat

Mezőgazdasági Tanácsosi Hivatala a legnevesebb római agrár-élelmiszeripari konzorciumokkal karöltve bemutatót szervez Pécsett a Róma környéki hagyományos bor-gasztronómiai termékekből.

Szeptember 16-án 16.00 órai kezdettel a Hotel Kikeletben lehet megismerkedni a tradicionális római étkekkel, italokkal és egyben az ezeket előállító olasz vállalkozásokkal. A találkozó nem titkolt célja, hogy a római termelők és a meghívott magyar vállalkozók között később is jövedelmező kapcsolat alakuljon ki.

A Régió Ízei nem a nagyvilág gasztronómiáját kívánja megismertetni a pécsiekkel, hanem épp ellenkezőleg, a helyi ízeket kínálja a kulturális fővárosi év keretében Pécsre érkező magyar és külföldi vendégeknek - más kérdés, hogy sok esetben a helyiek számára is újak lehetnek ezek. A baranyai sváb konyha, illetve Zala és Tolna megye különlegességei után most Somogy megye van terítéken: szeptember 23-án a Kultúrkertben lehet megismerkedni a somogyi étkekkel, amelyekhez egy szintén onnan származó pincészet borai passzolnak majd leginkább.

Ősszel folytatódik a tavasszal útjának indított Kávéházi Beszélgetések is, amely keretében a régió egy-egy ismert személyiségét lehet megismerni közelebbről, miközben Pécs gazdag kávéházi hagyományaiba is betekintést nyerhetünk.


Egy korty Ázsia reggelire

Egy korty Ázsia reggelire 

Kulturális ízkavalkáddal hódít az új belvárosi brunchozó.
Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.