A magyar ízek mellett többek között Olaszország, Kína, Spanyolország, Franciaország, Erdély és Oroszország ízei is képviseltetik magukat a gasztronómiai eseményen. Lehet kóstolni tradicionális magyar leveseket, de akár strucclevest, sőt afrikai krokodilragu-levest is.
Az egzotikumok és a hagyományos levesek egyaránt egységáron fogyaszthatók, ötszáz, illetve ezer forintba kerülnek mérettől függően. Mellé kísérőként az ingyenes fesztivál vendégei a klasszikus pálinkaházak kínálatából, valamint villányi borok közül is választhatnak.
Aki maga szeretné elkészíteni levesét, minden segítséget megkap a hét végén: 46 kiállító kínálja termékeit a levespiacon, ahol nemcsak minden összetevő és hozzávaló, de az elkészítéshez szükséges eszközök is megvásárolhatók - mondta el Necz István, a fesztivál főszervezője a kedden tartott sajtótájékoztatón.
A családi recepteket főzőversenyen is próbára tehetik a vállalkozó kedvűek.
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség által támogatott fesztivál részleteiről az érdeklődők hasznos információkat olvashatnak az esemény Facebook-oldalán.
A fesztivált az eredeti tervek szerint múlt hét végén tartották volna egy másik helyszínen, de szervezési gondok miatt végül elhalasztották az eseményt, amelynek a Hild-udvarban találtak új helyet.
Forrás: MTI