Masszív növekedés, sikeres modell

Masszív növekedés, sikeres modell

Másfél éve a Tel-Aviv–Budapest útvonalon az EL AL légitársaság diszkontmárkája közlekedik. Milyenek a tapasztalatok?

Rendkívül sikeres időszakon vagyunk túl. Tavaly 73%-os növekedést értünk el az utasszám tekintetében (125 ezer fő a 2013. évi 74 ezerrel szemben). Közben a kapacitásunk is bővült, a nyári szezonban napi két járatunk közlekedett, és a gépek átlagos töltése is nőtt, 77-ről 88%-ra. A magyar utasok száma 40%-kal bővült 2015-ben. Az idén folytatódott a kedvező trend: októberig 16%-kal emelkedett az utasszám, a magyaroké 7%-kal volt magasabb. A bevételeink 18%-kal nőttek idén.

Mennyire „fapados” az UP by EL AL?

Az UP az EL AL diszkontmárkája, amely sok szempontból különbözik a fapados légitársaságoktól. Alapvetően igaz, hogy az utas ülőhelyet foglal a gépen és mellé vásárolhatja meg a további szolgáltatásokat, azonban nálunk van egy külön Economy Plus osztály, amelyben eleve a foglaláshoz tartozik a fedélzeti ellátás. De még a Basic osztályon utazók is felvihetnek díjmentesen egy nyolc kilogrammos csomagot a gépre, és innivaló nekik is jár az utazás során. Nem árt hangsúlyozni, hogy belvárosi és reptéri irodánk is van, ahol kulturált körülmények között nyújtunk információt az utasoknak és az utazási irodáknak. A gépre kényelmesen, utashídon keresztül szállhatnak be az utasaink Ferihegyen. A diszkontmodell abban segített, hogy a korábbinál jóval több egyéni utas utazik velünk. A Tel-Aviv és Budapest közötti teljes légi személyforgalom 60%-a velünk repül. Sikerült a tortát növelnünk, vagyis egyre többen utaznak tőlünk Izraelbe, illetve onnan hozzánk.

A biztonsági kérdések egyre fontosabbak manapság…

Az EL AL mindig is elsődlegesnek tartotta a biztonság kérdését, emberi és technikai oldalról is sokat költünk erre. Ferihegyen az idén több százmillió forintos biztonsági beruházást hajtottunk végre. Büszkék vagyunk rá, hogy a világ legbiztonságosabb légitársaságai között tartanak minket számon, és ezt egyre több utasunk értékeli, igényli.

Milyen tervekkel vágnak neki 2016-nak?

Az EL AL története legsikeresebb 3. negyedévét tudja maga mögött, 93 millió dolláros nyereséget értünk el, és az idei utolsó negyedév is hasonlóan jónak ígérkezik. Erős pénzügyi alapokkal rendelkezünk tehát egy komoly flottafejlesztéshez, amely jövőre indul. A társaság 13 Boeing 787 Dreamliner típusú repülőgépre adott le megrendelést, további 15-re opcióval rendelkezünk. Új keskeny törzsű gépeket is rendeltünk, amelyek régi és új európai útvonalakon repülnek majd.

A téli szezonban van valamilyen akciójuk?

Igen, januárban és februárban illetékekkel együtt, oda-vissza, akár már 37 ezer forintért is lehet az UP-pal Izraelbe repülni.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.