"Nem vagyok szakács, hanem háziasszony, aki szeret jókat enni, jókat főzni, és az étkezések egyik legfontosabb céljának azt találom, hogy összehozzuk az asztalnál a családot" - hangsúlyozta Iván Gizella, aki olyan könyvet kívánt az olvasók kezébe adni, amely könnyedén elkészíthető recepteket tartalmaz, és amelyekhez az alapanyagok beszerzése sem jelent gondot. A kötet alcíme - Örökölhető szakácskönyv - is jelzi, a szerző hisz abban, hogy - ahogyan a fülszöveget író Dr. Cey-Bert Róbert Gyula, a Gasztronómiai Világszövetség tiszteletbeli elnöke fogalmaz - "a családi gasztronómiai hagyományok szellemisége továbbörökíthető". Éppen ezért hagyott üres sorokat, oldalakat könyvében, hogy a saját családi receptjeit ki-ki a maga családjában tovább fejleszthesse. A könyvben megjelent színes fotókkal illusztált 101 receptből lesz, amit a Gundel étlapján is megtalálnak majd az étteremlátogatók, Iván Gizella nevével, fémjelezve amely egyfajta védjegyként szolgál - ígérte Buday Gábor, az étterem igazgatója. A szerző egyébként már most egy újabb szakácskönyv megjelentetésének gondolatát dédelgeti, amely az év 365 napjára egy-egy főételrecepttel szolgál majd. A rendezőelvben nagyban érvényesül majd Iván Gizella vesszőparipája, hogy mindig az évszaknak megfelelő, szezonális alapanyagokból főzzünk. Ez biztosítja az élelmiszerek megfelelő minőségét, jó élettani hatását, ráadásul az ökológiai lábnyomunk miatt sem kell aggódnunk, lévén, hogy télen nem Spanyolországból hozatjuk a dinnyét a hideg gyümölcsleveshez.
'Megjelent a turisztikai szakíró első szakácskönyve
Megjelent Iván Gizella egykori gazdasági szakíró és a Feketén-fehéren a turizmusról című könyv írójának első szakácskönyve az Alexandra Kiadó gondozásában. A szerzővel Buday Gábor, a Gundel étterem igazgatója beszélgetett a keddi sajtótájékoztatón a budapesti, Károly körúti Alexandra Irodalmi Kávéhézban.
'
Művészet és vendéglátás a Káli-medencében
A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?
A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest
480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra
A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban
A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése
A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten
A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével
A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata
A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat
A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.