Ámultam és bámultam, amikor a Kofel Almban, Nassfeld legmagasabban fekvő hüttéjében a pincér elém rakta a párolt zöldségekkel, omlósra sült husival és laktató szósszal nyakon öntött tésztával teli, fekete serpenyőt. Csak bírjam megenni! – szurkoltam és tudtam, hogy bőven lesz energiám a délutáni síeléshez. Ez egy ilyen sport.
Persze nem kell egyből rohanni vissza a pályára! Főleg Nassfelden, ahol a hütték és éttermek napozóteraszain ezernél is több napágyban, függőágyban és fotelben segíthetjük a tápanyag nyugodt beépülését a szervezetbe.
Síelés után, a nap végén is jól esik a lazulás. Apres ski a köbön például a Tressdorferalmban, ahonnan messzire kihallatszik a szép muzsikaszó. Az ember egy – a teához inkább csak nevében, ízében rumhoz közel álló – gőzölgő jaga tee-vel a kezében ámul a téli naplemente és több méteres hó egyvelegéből kevert földöntúli árnyalatokon.
És ha az est leszáll, a gasztronómia még ébren marad; éjszakai síelések idejére a Millennium Express felvonón házi sonkák, sajtok és egyéb karintiai remekek várják az ínyenceket.
Szeretné, hogy utasai is Nassfelden "torkoskodjanak"? Ajánlja nekik Nassfeldet, nyerje meg értékesítési versenyünket!