Ünnepi halászlé variációk, karácsonyi borjúszűz, almás libamájtorony és mozaikos bejgli fűszeres narancsízelítővel – többek között ezek a különlegességek alkották a december 14-én megrendezett Ketter László gasztronómiai verseny nyertes menüsorát. A Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület hagyományőrző megmérettetését a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenformalmi Karának hallgatói nyerték, míg a veresegyházi „Négy dudás egy csárdában” csapat közönségdíjat vehetett át.
Immáron 10. alkalommal rendezte meg hagyományőrző gasztronómiai versenyét a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület december 14-én. Idén karácsonyi menükkel pályázhattak a megmérettetésre jelentkezők. A 12 ünnepi ételsort téma, munkaigényesség, ízvilág, tálalás, dekoráció, hőfok és állomány szerint bírálta el a szakmai zsűri, melynek elnöke Benke László olimpiai bajnok mesterszakács volt. A fődíjat, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend vándorserleget a BGF Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar hallgatói vehették át, míg a veresegyházi „Négy dudás egy csárdában” formáció a helyszínen leadott szavazatok alapján közönségdíjat kapott.
A BGF hallgatóit Hidvégi Hedvig, főiskolai tanársegéd készítette fel, aki a verseny kapcsán elmondta: „Hosszú tervezés, kísérletezés, gyakorlás eredménye ez a siker. A hallgatók számára különösen nagy kihívás volt, hogy a menüsor egyes elemeivel tanulmányaik során még nem találkoztak, elkészítésüket most kellett elsajátítaniuk, illetve olyan szokatlan megoldásra is vállalkoztunk, mint a mozaikos bejgli, melyet együtt kísérleteztünk ki. Nagy odafigyelést igényelt az ételek helyszíni előkészítése, és a megfelelő időzítés is. Büszke vagyok a csapat kiváló teljesítményére, és bízom benne, hogy jövőre sikerül majd megvédenünk a vándorkupát.”