Fekete Bég invitációja, az nemes étkek művészihez, újsütetű versengésük,
jelesül az Országos Nádasdy Ételmustra apropójából indíttatva Nádasdy
Urunk várának árnyékában hely biztosíttatik, emitt készíthetők a
választott XVI.-XVII. századból származó recept alapján bemutatkozó
étkük. Úrnak szombatján, a Nádasdy Történelmi Fesztivál második napján
július 20-án várjuk megjelenésre reggel 09:00-ig az étkek mesterit, kik
saját eszközeikkel felfegyverkezve szíveskedjenek jelenésüket tenni.
Ételfajták, melyekkel a nevezéseket várjuk:
szabad tűzön készített középkori magyar étel vagy
szabad tűzön készített török étel
melyek mind ízvilágban, mind pedig látványban hasonlítsanak a XVI.-XVII.
század ételeihez.
A verseny értékelése a szakmai zsűri értékelésével az alábbi szempontok
szerint történik:
I. Amatőr kategória: Ízvilág | Ötletesség | Tálalásmód, díszítés |
Főételhez ajánlott desszertek, borok.
II. Hagyományőrző kategória: Korhű anyagok és fűszerek használata |
Korhű tálalási mód és díszítés | Korabeli eszközök használata-versenyzők
öltözete | Ötletesség | Főételhez ajánlott desszertek, borok.
Zsűri tagjai:
Szőke András -- filmrendező és színész | Bede Róbert -- TV Paprika
főszakácsa
Kondora István -- Sárvár Város Polgármestere | Takács Norbert -- Nádasdy
urunk Intézője
Miután megtörtént a mustra, a bemutatott étkeket a csapatok
kóstoltathatják a közönséggel, majd az eredményhirdetésre 18:00 órakor
kerül sor. A nyertes csapatok, a résztvevők, az elismerő oklevél mellett
összesen több, mint 150.000,-Ft értékű nyereményben és támogatóink által
felajánlott értékes tárgynyereményekben részesülnek.
A csapattagok részére ingyenes belépést biztosítunk a fesztiválra.
Amennyiben szeretnének részt venni a rendezvényen, úgy szándékukat az
erről az oldalról hamarosan letölthető jelentkezési lap kitöltésével
jelezhetik. (A LETÖLTÉS képre kattintva egy 'nevezesi.zip' file kerül
letöltésre, amit ki kell csomagolni -- tartalmazza a nevezési lapot és a
versenykiírást.)
A kitöltött jelentkezési lapot Sárváron az INFO-VISKÓ-ban lehet leadni,
vagy a [email protected] e-mail címre elküldeni,
illetve postán a Nádasdy Történelmi Hagyományőrző Egyesületnek címezve:
NTHE
9600, Sárvár, Széchenyi István utca 15.
A borítékra írjátok rá: "Ételmustra 2013?
Jelentkezési határidő: 2013. július 15.
Bővebb információ: www.nadasdyfesztival.hu
[email protected] | mobil: +36 30-947-1416