Pinkben pompázik az újranyitott a Rózsadomb Étterem

A Buda szívében található Rózsadomb Étterem 1935-ben nyitotta meg első ízben kapuját, azóta több átalakításon ment keresztül, most viszont ismét régi fényében tündököl, a 2009-es trendnek megfelelően kialakítva.

'

Az étterem tulajdonosa, Boka Éva és Boka Csaba egy nőies hangulatú étteremről álmodtak, ahol bárki jól érezheti magát. Az étterem megvalósításához Barta Béla, az Arteon lakberendezője segítségét kérték, aki a kezdeti instrukciók után máris meglátta a nagyszerű lehetőséget egy tradicionális étterem újragondolásában.

Az ezüst, pink, szürke és fekete színek kombinációját némi Swarowski kristállyal egészítette még ki, de a régi kristálycsillár is szerepet kapott. A hölgyek szemét minden bizonnyal az étterem kárpitozott falai, és a különleges vonalvezetésű, könnyed székek kápráztatják el, míg a férfiakét a fekete mozaikfal és a króm kiegészítők. A különleges világítási rendszer is a hetenkénti megújulásról gondoskodik, hiszen a lila, zöld, kék és fekete-fehér színtónusok más és más arcát mutatják az étteremnek. A négy szín, az étterem alap koncepciójában is megjelenik. A pink egy igazi mosolygós, rózsadombi reggeli, a zöld egy gyors ebéd, a kék egy pohár bor barátokkal, a fekete-fehér pedig a rendezvényekhez passzol leginkább. A belső tér tervezésekor különös figyelmet szenteltek a különtermek kialakítására, melyek alkalmasak születésnapok, üzleti tárgyalások, családi ebédek, egyéb rendezvények lebonyolítására.

A tulajdonosok szerettek volna szemet gyönyörködtető teret teremteni, ahol mindenki igazán jól és otthon érezheti magát. Manapság gyakran előfordul, hogy egy éttermet pusztán a látvánnyal kívánnak eladni, de a hely egyedisége nem csupán az elegáns hangulatban rejlik. Az étlap megtervezésénél a séf, Kiss Péter, a mai ízlésnek megfelelően modern, de mégis magyaros étlappal és menüsorral várja vendégeit. Ritka bátorságra vall, hogy az ételek ízvilága letisztult, sallangoktól mentes és kizárólag magyaros ízekkel szeretné megnyerni vendégeit. Így az ide betérők örömmel fedezhetik fel a menüsorban a kakaslevest, a tojáskrémet libazsírral, a harcsapaprikást túrógombóccal, de gondoltak a vegetáriánusokra és a gyerekekre is külön fogásokkal. Ínyenceknek szóló ajánlatok is akadnak bőséggel, de ebédidőben még kedvezményes menüajánlattal is kedveskednek az étterem környékén dolgozóknak és lakóknak. Még több információ az étlapról: www.rozsadombetterem.hu

'

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.