Romantikus vonatokkal járhatjuk be Itáliát

Az "FS Treni Turistici Italiani" nevű cég minőségre kalibrált vasúti szolgáltatásokat kínál a fenntartható turizmus és az olasz vidék gazdagságának újrafelfedezése érdekében.

Céljuk, hogy a látogatók a vasúti utazást a nyaralás szerves részeként, a teljes turisztikai élmény minőségi összetevőjeként éljék meg. Az FS Treni Turistici Italiani három szolgáltatási területen indul el:

„Luxus”, a nagymúltú csúcsvonatok elindításával, elsősorban a 2024-ben debütáló Orient Express La Dolce Vita olasz luxusvonattal, vagy a legendás Velence Simplon Orient Expresszel a Belmondtól, amely már európai útvonalakon közlekedik.

"Expressz és történelmi vonatok" új desztinációk bevezetésével, beleértve az éjszakai vonatokat is, közép- és hosszú távú útvonalakon a főbb olasz városok és jelentős turisztikai célpontok között. Az expressz vonatok által kínált szerelvények 1980-as és 1990-es évekbeli kocsikból állnak, amelyeket a rimini vasúti műhelyekben teljes körűen korszerűsítenek, kizárólag turisztikai célra. Ezek a műhelyek egyfajta átszerelő műhelyei lesznek ennek a szegmensnek, amelyek differenciált szolgáltatási környezetet kínáló kocsikból állnak (éttermi kocsik expressz főzéssel a fedélzeten, hálókocsik, tárgyalókocsik, csomagszállító kocsik kerékpárok, sílécek és a fenntartható mobilitást szolgáló járművek szállítására). Az FS Treni Turistici Italiani a Fondazione FS tulajdonában lévő történelmi vonatokon is biztosítja a járatokat a félsziget különböző történelmi régióiban, ad hoc programokkal és gyakoribb járatokkal, olyan túrákkal, amelyek kombinálják a vonatozást a megállókon található érdekességekkel: vezetett látogatások, gyalogtúrák, étel- és borkóstolók formájában

"Omnibus-Regional" szolgáltatások, amelyek garantálják a regionális vonatok forgalmát hétvégén, kedvező árakon és mindenki számára elérhetően, olyan vonalakon, amelyek látnivalókban gazdag, festői és természeti szempontból érdekes területeken szelik át az országot. 

Az FS Treni Turistici Italiani amellett, hogy reagál az olaszországi vasúti turizmus iránti növekvő keresletre, egy új, valóban fenntartható turizmusfajta népszerűsítését segíti elő, mind a jól ismert desztinációk, mind a klasszikus útvonalakon kívül eső célpontok eléréséhez.

Forrás: www.assistgroup.it


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.