A budavári eseményen bemutatják termékeiket a hazai kézműves sörfőzdék, sőt, debütáló italokat is megkóstolhatnak a vendégek: itt próbálható ki először a Köleses Sör mézes-köleses itala és a Gyertyános Sörfőzde Elixír 18 elnevezésű, gyógynövényekből készült söre is. A fesztivál elsődleges célja, hogy támogassa a magyarországi gasztronómiai, minőségi csapoltsör-fogyasztást - mondta el az eseményt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón Kurucz Gergely főszervező.
A kisüzemi sörfőzdék lehetőséget kapnak, hogy népszerűsítsék minőségi főzeteiket a fővárosban is. Vaskó György, a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének elnöke szerint a fesztiválokon való részvétel révén nemcsak ismertséget, hanem elismertséget is szereznek termékeiknek.
A gazdasági válság hatására a kilencvenes években aktív mintegy 150 helyett mára csak 50 működő kézműves sörfőzde maradt. A szervezet célja a fejlődés generálása, a szakmai továbbképzés, az érdekképviselet, valamint a gasztronómiai eseményeken való szereplés biztosítása és szervezése - fejtette ki Vaskó György.
A Budavári Sörfesztiválon a nagy hazai és külföldi gyártók is szerephez jutnak, így igazán széles palettáról kóstolhatnak az érdeklődők. A már bevált négy deciliteres betétdíjas korsókban fogyaszthatók a sörök, de a kísérletező kedvű kóstolgatók két deciliteres adagokat is választhatnak. Az eseményen kártyás fizetési rendszer működik majd, a belépőjegy a vendégek első korsó sörének árát is tartalmazza.
Forrás: MTI