Szálloda, ártéri sétaút kapott turisztikai védjegyet

A Megyeházán adták át ma délelőtt a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Védjegye címeket - olvasható a megyei önkormányzat honlapján.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az elismerő címre Jász-Nagykun-Szolnok megye településein működő, tartósan magas szolgáltatási színvonalat nyújtó és a megye imázsát erősítő turisztikai szálláshelyek, vendéglátóhelyek, termál- és gyógyfürdők, kiállítóhelyek, rendezvények és egyéb turisztikai szolgáltatások pályázhattak. A cím meghosszabbítására nyolcan pályáztak sikerrel.

A megjelenteket Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte, aki elmondta, hogy a díj egy hallgatólagos elvárást is megfogalmaz a nyertes irányába: a továbbfejlesztés kötelezettségét. Hering Krisztina, a Tiszainform Idegenforgalmi Szolgálat igazgatója elmondta, hogy a hagyományteremtő szándék célja az volt, hogy a turizmushoz kapcsolódó tevékenységet folytató vállalkozók, és szervezetek fokozott figyelemmel gondoskodjanak szolgáltatásaik tartósan magas színvonaláról, annak propagálásáról, hozzájárulva ezáltal Jász-Nagykun-Szolnok megye vonzerejének növeléséhez.

Az elmúlt években a fogyasztói szokások változása alapján, a turisztikai kereslet egyre inkább a minőség irányába tolódott el, ezért felértékelődött a védjegy cím elnyerése - tette hozzá.

Az idei évben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága a turisztikai értékek bemutatása, hasznosítása, fejlesztése, a szolgáltatások során kifejtett kiemelkedő munka elismerése érdekében „Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Védjegye” cím elnyerésére az alábbi témakörökben írta ki a pályázatot: turisztikai szálláshely kategóriában, vendéglátóhely kategóriába, egyéb turisztikai szolgáltatás és termék (ezen belül: termál- és gyógyfürdő, kiállítóhely, rendezvény, helyi termék -kézműves, gasztronómiai-, kiadvány) kategóriában.

A beérkezett pályázatokat a Turisztikai Védjegy Szabályzatában meghatározott döntés-előkészítő szakértői bizottság tagjai értékelték. A 2011. évben „Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Védjegye” címet kapott:

Turisztikai szálláshely kategóriában:

Garden Hotel**** Wellness és Konferencia, Szolnok

Egyéb turisztikai szolgáltatás és termék kategóriában:

Tiszavirág Ártéri Sétaút és Tanösvény, Tiszafüred

Martfű Gyógyfürdő és Uszoda

Jászapáti Tölgyes Gyógyvizű Strandfürdő és Kemping

A 2008-ban odaítélt „Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Védjegye” cím használatának 2014-ig történő meghosszabbításáról, a következő díjazottak esetében:

Turisztikai szálláshely kategóriában:

Sóház Hotel*** és Apartmanszálloda, Szolnok

Termálhotel Martfű***

Egyéb turisztikai szolgáltatás és termék kategóriában:

Tisza-Parti Nyár, Szolnok

Túri Vásár, Mezőtúr

Kevi Juhászfesztivál, Túrkeve

LIGET Termálstrand és Élményfürdő, Szolnok

Babamúzeum, Abádszalók

Fazekas műhely, Szűcs Imre, Tiszafüred.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.