A győztes 2012. március 20-21-én képviseli Magyarországot a Bocuse d'Or Europe döntőjén. Nyereménye részeként hat étig gyakorolhat egy európai vendégséf oldalán a Magyar Gasztronómiai Egyesület támogatásával.
A második helyezett, Szabó László és segédje, Deák Ádám egy hétig tanulhat a salzburgi Ikarus étteremben, a harmadik helyezett Volenter István és segédje, Benedek Barnabás pedig szintén egy hétig egy Michelin-csillagos budapesti étteremben.
A HOVENTA szakkiállításon megrendezett versenyen a hazai elődöntőből kikerült nyolc legtehetségesebb séf mérhette össze tudását.
A versenyzők hal és hús kategóriában készítettek két-két garnírungot és mártást. A fő alapanyagok a nyelvhal garnélarákkal és a Labal Rouge minősítésű szabad tartású csirke.
A Bocuse d'Ort, a kulináris világ legnagyobb presztízsű szakmai rendezvényét több mint húsz éve hívta életre Paul Bocuse mesterszakács, a verseny névadója és elnöke.
Az esemény mára világversennyé nőtte ki magát, a válogatásokon és országos döntőkön közel ötven ország indulói vesznek részt, hogy aztán Európa, Ázsia és Amerika legjobbjai mérjék össze tudásukat a döntőn, amelyet kétévente - legközelebb 2013. január 29-30-án - rendeznek meg Lyonban.
Forrás: MTI