Augusztus 25-én ismét Borszerdát tartanak a Közösségi Bormarketing Alap programsorozatához csatlakozó éttermek az egész országban. Az évszakhoz illően ezúttal a könnyű magyar fehérborok és rozék állnak majd az esemény középpontjában.
A borszerdázó vendéglátóhelyek között az érdeklődők www.borszerda.hu oldalon csemegézhetnek, s a honlapon lehetőség nyílik az online asztalfoglalásra is. A vendégeket ezek az éttermek féláron kínált borokkal és külön erre az alkalomra készített menüsorokkal várják, s ráadásként a „ház borából” egy pohárral ingyen töltenek.
A szervezők az éttermek számára menüversenyt hirdettek. Olyan ételsorokkal lehetett pályázni, amelyeket a vendéglátóhelyek séfjei komponáltak nyári borválasztékuk köré. A versenyszabályzat szerint az ebéd- és vacsoramenüket a Borszerda napján azon az áron kell kínálni, amit a pályázó a menü leadásakor megjelölt.
„Szép pályamunkák érkeztek – értékelte a menüket Buday Péter mesterszakács a zsűri nevében. – Az utolsó szép nyári napokon a zsűri nem annyira az újító kedvet, mint inkább a kiegyensúlyozottságra, a harmóniára való törekvést értékelte a menükben, a szép borok filozófiájával összhangban” – fogalmazott a séf.
A nyertes menüket a www.borszerda.hu címen lehet végigböngészni. Aki innen választ borszerdai éttermet, érdemes tanulmányoznia a honlapon most megjelent interaktív aromakorongot is – partnerét biztosan elkápráztatja, ha a kóstolás alkalmával a nedűben „vágott fű”, „tűzkő”, netán „erjedt káposzta” aromáját fedezi fel.
A fővárosban az ebédre vagy vacsorára igyekvőket, illetve az onnan hazatérőket a Főtaxi kedvezményes tarifával szállítja. Az utasoknak csupán annyit kell megtenniük, hogy a taxi rendelésekor a 267-es számot is beütik vagy bemondják a diszpécsernek.