Terítéken a könnyű fehérek, a rozék

Augusztus 25-én ismét Borszerdát tartanak országszerte. Az akcióban részt vevő vendéglátóhelyek féláron kínálják boraikat az ebéd- és vacsoravendégeknek. Számos étterem rukkol ki kedvezményes ételsorral erre az alkalomra – e menüket a kreatív séfek a szezonális kínálat, vagyis elsősorban a könnyű fehér- és a rozéborok köré komponálták.

Augusztus 25-én ismét Borszerdát tartanak a Közösségi Bormarketing Alap programsorozatához csatlakozó éttermek az egész országban. Az évszakhoz illően ezúttal a könnyű magyar fehérborok és rozék állnak majd az esemény középpontjában.

A borszerdázó vendéglátóhelyek között az érdeklődők www.borszerda.hu oldalon csemegézhetnek, s a honlapon lehetőség nyílik az online asztalfoglalásra is. A vendégeket ezek az éttermek féláron kínált borokkal és külön erre az alkalomra készített menüsorokkal várják, s ráadásként a „ház borából” egy pohárral ingyen töltenek.

A szervezők az éttermek számára menüversenyt hirdettek. Olyan ételsorokkal lehetett pályázni, amelyeket a vendéglátóhelyek séfjei komponáltak nyári borválasztékuk köré. A versenyszabályzat szerint az ebéd- és vacsoramenüket a Borszerda napján azon az áron kell kínálni, amit a pályázó a menü leadásakor megjelölt.

„Szép pályamunkák érkeztek – értékelte a menüket Buday Péter mesterszakács a zsűri nevében. – Az utolsó szép nyári napokon a zsűri nem annyira az újító kedvet, mint inkább a kiegyensúlyozottságra, a harmóniára való törekvést értékelte a menükben, a szép borok filozófiájával összhangban” – fogalmazott a séf.

A nyertes menüket a www.borszerda.hu címen lehet végigböngészni. Aki innen választ borszerdai éttermet, érdemes tanulmányoznia a honlapon most megjelent interaktív aromakorongot is – partnerét biztosan elkápráztatja, ha a kóstolás alkalmával a nedűben „vágott fű”, „tűzkő”, netán „erjedt káposzta” aromáját fedezi fel.

A fővárosban az ebédre vagy vacsorára igyekvőket, illetve az onnan hazatérőket a Főtaxi kedvezményes tarifával szállítja. Az utasoknak csupán annyit kell megtenniük, hogy a taxi rendelésekor a 267-es számot is beütik vagy bemondják a diszpécsernek.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.