Törley cégcsoport pezsgője a Top 10-ben!

Az idei Effervescents du Monde pezsgőversenyen a Törley csoport 3 pezsgője is érmet szerzett. A Chapel Hill Sparkling Sweet aranyérmes lett és a Top 10 pezsgő közé is beválasztották, továbbá ezüstérmesek lettek a Törley Gála és a Chapel Hill Sparkling Chardonnay Brut pezsgők.

Idén november 17 és 19 között, 8. alkalommal került megrendezésre a nemzetközi Effervescents du Monde pezsgőverseny, melyet a korábbiakhoz hasonlóan a Lycée Le Castelnél, Dijonban (Franciaországban) tartottak. A 100 szakértő bíráló az idei évben is szigorú előírások alapján zsűrizte a 24 országból nevezett pezsgőket. Összesen 518 minta érkezett és 173 érmet osztottak ki (40 arany, 133 ezüst). Ezen a rangos versenyen idén a Chapel Hill Sweet pezsgő nemcsak aranyérmet szerzett, de a Top 10 pezsgők közé is beválasztották. A tíz legelőkelőbb helyezést elérő pezsgők közt 7 francia pezsgő is volt. A Chapel Hill Sparkling Sweet pezsgő több neves Champagne ház pezsgőjénél is jobbnak bizonyult.

A Törley Gála-, és a Chapel Hill Sparkling Chardonnay Brut pezsgők ezüstérmet szereztek.

CHAPEL HILL SPARKLING SWEET

A Chapel Hill Sweet egy speciális technológiával - illatos fajták mustjából - erjesztett pezsgő. Elegáns, halvány, zöldes-sárga szín, intenzív gyöngyözés. A technológiai folyamatnak köszönhetően illatában egyszerre mutatkoznak a friss muskotályos szőlőmust jegyei, a zöldalma és a lime. Komplex édes pezsgő, közepesen hosszú utóízzel. Egzotikus gyümölcsökből készült desszertek kiváló kiegészítője. 6-8 °C-ra hűtve fogyasszuk.

TÖRLEY GÁLA SEC

A száraz pezsgők barátainak egyre népesebb tábora számára készül a Gála Sec. Elegáns fehér címkéjével minden alkalommal az ünnepi asztal dísze. Száraz karakterével kiválóan követi a fogyasztók ízlését.

CHAPEL HILL SPARKLING CHARDONNAY BRUT

Klasszikus Chardonnay fajtából készült pezsgő, nagyon jól érezhetőek benne a különféle gyümölcsökre emlékeztető ízek és zamatok. Kellemesen krémes jelleggel bír, színe leginkább az aranyhoz hasonlítható. Illata a Chardonnay gazdag és jellegzetes zamatait juttatja eszünkbe, leginkább szőlő és alma. Szájban finom vajas íz bontakozik ki, mely egy kellemes fanyarsággal és palackbukéval egészül ki. Sajtkrémmel sült csirkével szépen harmonizál. Nemzetközileg is elismert pezsgő, számos külföldi borversenyen bizonyított már. Ideális fogyasztási hőmérséklete 6-8 °C. (Sajtóközlemény)


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.